„Šis receptas, galima sakyti yra „du viename“, kuomet iš paprasto ingrediento – bulvių, paruošime originalią vakarienę ir kitos dienos pietus“, – pažada Renata, siūlanti iškart išsikepti daugiau bulvių nei reikia vakarienei.
Receptui reikės:
- Didelių bulvių
- Alyvuogių aliejaus
- Sviesto
- Druskos
Pirmiausia bulves susibadykite šakute, kad kepant per daug neįtrūktų odelė ir jos gražiau iškeptų. Šiek tiek patepkite aliejumi ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie dvi valandas.
Įdarui galite panaudoti:
- Sūdytą ar rūkytą lašišą
- Silkę
- Šprotus
- Tuną sumaišytą su graikiniu jogurtu ir kaparėliais
- Grietinę sumaišytą su krienais
- Žalumynus
Iškeptas bulves prapjaukite, bet ne iki galo, įdėkite gabalėlį sviesto, šiek tiek druskos ir sutrinkite viduje iki bulvių košės. Tuomet dėkite pasirinktą įdarą.
„Keptos ir įdarytos bulvės vakarienei jau paruoštos, o likusias bulves panaudosiu bulvinių virtinukų, vadinamųjų „Gnocchi“, gamybai rytojaus pietums“, – pažada R.Ničajienė.