„Sezoninė virtuvė“ autorė Renata dalijasi vakarienės receptu: ingredientai tiks ir rytojaus pietums

2021 m. sausio 27 d. 18:30
Receptas
Karantino metu visi daugiau ir dažniau gaminome namuose ir, aišku, fantazija turi savo ribas. Kai dirbame, mokomės namuose, čia būna visa šeima, kartais pritrūkstame idėjų, todėl tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ ir kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė dalijasi vakarienės receptu, kurį lengvai pasigamins kiekvienas.
Daugiau nuotraukų (2)
„Šis receptas, galima sakyti yra „du viename“, kuomet iš paprasto ingrediento – bulvių, paruošime originalią vakarienę ir kitos dienos pietus“, – pažada Renata, siūlanti iškart išsikepti daugiau bulvių nei reikia vakarienei.
Receptui reikės:
  • Didelių bulvių
  • Alyvuogių aliejaus
  • Sviesto
  • Druskos
Pirmiausia bulves susibadykite šakute, kad kepant per daug neįtrūktų odelė ir jos gražiau iškeptų. Šiek tiek patepkite aliejumi ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie dvi valandas.
Įdarui galite panaudoti:
  • Sūdytą ar rūkytą lašišą
  • Silkę
  • Šprotus
  • Tuną sumaišytą su graikiniu jogurtu ir kaparėliais
  • Grietinę sumaišytą su krienais
  • Žalumynus
Iškeptas bulves prapjaukite, bet ne iki galo, įdėkite gabalėlį sviesto, šiek tiek druskos ir sutrinkite viduje iki bulvių košės. Tuomet dėkite pasirinktą įdarą.
„Keptos ir įdarytos bulvės vakarienei jau paruoštos, o likusias bulves panaudosiu bulvinių virtinukų, vadinamųjų „Gnocchi“, gamybai rytojaus pietums“, – pažada R.Ničajienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.