Nežinojau ko tikėtis, bet labai knietėjo pamėginti. Reziume toks, kad čia yra lengviausiai pagaminamas picos padas, kurio nepavyks sugadinti.
DVARO kefyro bei varškės dėka picos padas puikiai iškilo, gavosi purus ir minkštas, o taip pat dar ir maistingesnis nei tradicinis picos padas.
Labai labai kviečiu išbandyti! Gal net kaip vieną iš šventinių užkandžių?
Picos padui reikės:
- 250 g 9 proc. riebumo DVARO varškės
- 100 g DVARO kefyro
- 2 kiaušiniai
- 50 g alyvuogių aliejaus
- 330 g kvietinių miltų
- 1 v. šaukštas kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
Papildomai: pomidorų tyrės, sūrio, šviežių arba saulėje džiovintų pomidorų, alyvuogių, pesto ir t.t.
Gaminimo eiga:
Varškę ir kefyrą sudedu į maisto smulkintuvą ir sutrinu iki kreminės varškės. Įmušu kiaušinį, įpilu aliejų ir viską išmaišau.
Sumaišau miltus, kepimo miltelius ir druską.
Į skystą masę po truputį įmaišau miltus (miltų kiekį tikrinu pagal tai ar tešla nekimba prie rankų, jei kimba – galima įberti jų šiek tiek daugiau).
Tešlą įvynioju į maistinę plėvę ir dedu į šaldytuvą bent 30 min. Po 30min tešlą iškočioju iki picos formos ant miltais pabarstyto paviršiaus, perkeliu į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pakepu įkaitintoje orkaitėje 10 min. 200C (su vėjelio funkcija).
Paplotėlį išsitraukiu iš orkaitės, skaninu visais norimais priedais ir dedu atgal į orkaitę, kepu ~7-10 min. arba kol sūris išsilydo.
Tekstas parengtas bendradarbiaujant su AB „Pieno žvaigždės“.