Būtent tuos senovinius prisiminimus sužadinti, kremą visada darau tik iš „Dvaro“ grietinės kuri yra 40 proc. riebumo ir jos kremui niekaip kitaip ruošti nereikia – tiesiog permaišyti su kitais produktais.
Tad pažaduL 15 minučių darbo ir esate nugalėtojai torto rinkimuose!
Šventinis medaus torto vyniotinis.
Medaus biskvitui reikės:
- 150 g „Dvaro“ sviesto
- 200 g cukraus
- 2 v. š. medaus
- 1 v. š. sodos
- 320 g miltų
- 2 kiaušinių
Grietinės kremui reikės:
- 600 g 40 proc. riebumo „Dvaro“ grietinės
- 3 v. š. cukraus pudros
- citrinų rūgšties (pagal skonį)
- citrinos žievelės
Biskvito gaminimo eiga:
Į puodą dedame sviestą, medų, cukrų, statome jį ant nedidelės kaitros ir maišant šildome, kol cukrus ištirps.
Kuomet ant puodo kraštų pradės gamintis „burbulai“ (virimo procesas), dedame sodą ir gerai išmaišome.
Nukeliame nuo ugnies ir intensyviai maišome. Masė tamsėja ir „auga“ nuo sodos.
Kelias minutes pamaišius, kuomet nustoja vykti reakcija, perkeliame ją į kitą indą, kad greičiau atvėstų.
Kai masė atvėsta, po vieną įmaišome kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant mikseriu. Įsijojame miltus ir užmaišome šaukštu tešlą. Padaliname ją į dvi dalis.
Standartinę orkaitės formą 30*40 cm ištiesiame kepimo popieriumi ir supilame vieną dalį tešlos. Kepame įkaitintoje orkaitėje 180C 8-10 min. (priklauso nuo orkaitės). Neperkepkite –biskvitas turi būti plonas, purus ir minkštas.
Išėmus biskvitą susukite į rankšluostuką, kad nesukietėtų, kol kepsite antrą dalį tešlos.
Kremo gaminimo eiga:
Kadangi renkuosi „Dvaro“ grietinę kuri yra 40 proc. riebumo, kremo nei plakti, nei ypatingai ruošti nereikia – tiesiog šluotele permaišyti visus produktus.
Abu biskvitus sudėkite vieną virš kito, ištepkite kremu ir susukite.
Tam, kad kremas įsigetų ir vyniotinis „susigulėtų“, palikite jį 2-3 val. šaldytuve.
Puoškite pagal fantaziją – pažadu, kad abejingų, paragavus šio vyniotinio, nebus. Skanaus!
Tekstas parengtas bendradarbiaujant su „Pieno žvaigždės“.