Tešlai reikės:
- 6 kiaušinių
- 6 valgomųjų šaukštų rudojo cukraus
- 10 valgomųjų šaukštų miltų
- 50 g DVARO sviesto
- 4 valg. š. medaus
Pertepimui reikės:
- 2 pakeliai DVARO varškės po 180 g (galite naudoti ir birią DVARO varškę 400 g maišelyje)
- 400 ml DVARO plakamosios grietinėlės 35 proc. rieb.
- jei norisi saldumo – saldinimui tinka sutirštintas pienas (aš esu dėl jo pametus galvą) arba klevų sirupas.
Kaip gaminti
išlydome DVARO sviestą ir medų, leidžiame pravėsti. Tuo metu išplakame kiaušinius su ruduoju cukrumi, dedame miltus ir darkart išmaišome.
Tešla turi priminti jogurto masės konsistenciją. Tuomet supilame išlydytą masę ir keliaujame kepti lakštų!
Dėkite tiek šaukštų, kad gražiai pasidengtų kepimo indo apačia. Man išeidavo po 5-6 šaukštus. Kepiau 200 laipsnių temp. apie 10 min.
Šį veiksmą kartojame, kol baigiasi tešla. Man išeina apie 4-5 lakštus iš šios masės.
Pertepimas: kol kepa lakštai išplaku DVARO grietinėlę su DVARO varške, pasaldinu pagal norus. Dažniausiai norisi saldžiai. Dedu į šaldytuvą, kol šiek tiek sustings (apie 15 min.)
Iškeptus lakštus pertepame kiek sustingusia mase. Aš puošiu trupinukais, likusiais nuo lakštų!
Šis medutis su kokybiškais DVARO ingredientais labai puikiai gali papuošti šventinį jūsų stalą!
Tekstas parengtas bendradarbiaujant su „Pieno žvaigždėmis“.