Vasara – metas, kai stengiamės kuo daugiau patiekalų ruošti lauke, virš gyvos ugnies. Tad naujoji knyga – pati geriausia dovana visiems gero maisto mėgėjams.
„Brolių Grilių pasakojimai“ – tai lauko virtuvės receptų knyga, kurią rašiau turėdamas vieną tikslą - atkreipti jūsų dėmesį, sudominti, įtraukti, užkerėti ir niekada nebepaleisti iš gyvos ugnies pasaulio“, – knygos įžangoje prisipažino tikru grilio guru laikomas K.Krivickas.
Šis pasaulis jam ne mažiau paslaptingas nei pasakos.
„Tūkstančiai prieskonių derinių, paslaptingi viralai puoduose, spalvoti padažai, keisti marinatai, negirdėti reti ingredientai, žolelės, aliejai – visa tai – dalis magiško proceso, kurio metu išgaunama kažkas nepaprastai įdomaus ir skanaus.
Kaip tikri alchemikai spėliosime, maišysime, eksperimentuosime, kursime prisiminimus laimingų žmonių, ragaujančių mūsų pagamintą maistą.
Apsiginklavę žnyplėmis, mentelėmis ir peiliais, pasitelkę į pagalbą kazanus, ketaus keptuves, kepimo akmenis bei iešmus stosime į kovą su rutina ir monotonija. Išgirsime Ugnies kalbą ir Dūmo šnibždesį, išgirsime ką mums pasakoja Grilis...“ – knygos įžangoje intriguoja Kristupas.
Su lrytas.lt skaitytojais K.Krivickas pasidalijo vienu receptu iš naujosios knygos. Būtinai išbandykite.
Suvyniotos kepenėlės
Reikės:
- 350 g vištienos kepenėlių
- 150 g plonai pjaustytos sūdytos ar parūkytos kiaulienos šoninės kepenėlėms suvynioti
- 12 džiovintų slyvų be kauliuko
- 12 mažų pomidoriukų
- 6-12 mažų pievagrybių
- alyvuogių aliejaus
- iešmelių
Kaip gaminti
Kepenėles supjaustome nedideliais gabaliukais, vyniojame į šoninę. Mauname ant iešmelių kartu su slyvomis, pomidoriukais ir grybais. Patepame alyvuogių aliejumi ir kepame virš žarijų dažnai vartydami apie 15 minučių.
Jeigu iešmeliai mediniai, nepamirštame prieš kepdami bent valandą pamirkyti vandenyje.