Deividas Meškauskas pasidalijo šeimos pamėgtu receptu: kepsninėje kepti vištienos iešmeliai

2020 m. balandžio 26 d. 08:41
Receptas
Kol šalyje tęsiasi karantinas, vienas žinomiausių Lietuvos šokėjų, šokių studijos įkūrėjas Deividas Meškauskas, kaip ir visi, laiką leidžia kartu su šeima.
Daugiau nuotraukų (18)
Prieš pusantrų metų su mylimąja Ineta Stasiulyte susilaukęs dukrelės Frėjos vyras atvirauja, jog karantino laikotarpis su vaiku kelia iššūkių, tad tenka ne tik prisigalvoti įvairios veiklos visai šeimai, bet ir lepinti namiškius savo kulinariniais šedevrais.
Šį šeštadienį TV3 žiūrovus žadino ir kartu rytą pradėti kvietė kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“. Joje į azartišką dvikovą dėl geresnio kulinaro vardo stojo ne žinomi žmonės, o laidos vedėjai – šefai Ilona Juciūtė-Čibirkienė ir Dilanas Dampella Gamage. Nuspręsti, kuris iš jų geresnis kulinaras, teko šokėjui D.Meškauskui.
„Mes su Ineta ir Frėja, kaip ir visi kiti, karantino laikotarpiu leidžiame laiką namuose. Į viešumą stengiamės eiti kaip įmanoma rečiau, daugiau skiriame dėmesio vienas kitam šeimoje. Taip pat atliekame ir tam tikrus nepadarytus ar užmirštus ūkio, buities darbus, kurių anksčiau nespėdavome padaryti“, - laidoje pasakojo Deividas.
Karantinas sužadino ne tik Deivido kūrybiškumą planuojant bendrus užsiėmimus ir žaidimus su namiškiais, bet ir didelę aistrą kulinarijai. 
Tiesa, maistą jis labiausiai mėgsta ruošti kepsninėje ir save gali vadini tikru grilio meistru, kuris šeimą patiekalais lepina net kelis kartus per savaitę.
„Aš Inetai visada sakiau, kad pamirštų orkaitę, nes kepsninėje gimsta tikri kulinariniai stebuklai. Tikras mano favoritas – keramikinė kepsninė. Jeigu anksčiau ją kurdavau kas trečią dieną, tai dabar, karantino metu, galima sakyti, kad jos nekuriu kas trečią dieną“, – laidoje pasakojo Deividas.
Laukdamas Ilonos ir Dilano paruoštų patiekalų jis nusprendė su laidos žiūrovais pasidalinti ir savo firminio patiekalo receptu.
„Šie rytietiški vištienos iešmeliai yra itin mėgstami mūsų šeimoje ir ne kartą įvertinti visų draugų. Gaminimo procesas yra itin paprastas, todėl kviečiu jį išbandyti, kol visi laiką leidžiame saugiai savo namuose. Na, o svarbiausia, būkite sveiki!“, – palinkėjo Deividas.
Rytietiški vištienos iešmeliai pagal Deividą Meškauską
Patiekalui reikės:
  • 1 kg vištienos filė;
  • 0,5 stiklinės sojų padažo;
  • 2 v. š. ryžių acto;
  • 125 g rudojo cukraus;
  • 2 v. š. vandens;
  • 1 a. š. smulkintų svogūnų;
  • 1 a. š. kukurūzų krakmolo;
  • 1 a. š. smulkinto imbiero;
  • 2 a. š. smulkinto česnako;
  • 1 a. š. česnako granulių;
  • sezamų sėklų ir svogūnų laiškų papuošimui.
Kaip gaminti 
Į keptuvę pilame soją, ryžių actą, rudąjį cukrų, vandenį, suberiame smulkintus svogūnus, kukurūzų krakmolą, česnako granules, smulkiai tarkuotą imbierą ir česnaką. Kaitiname viską neaukštoje temperatūroje, nuolat maišant, kol padažas sutirštės. 
Vištienos krūtinėlę supjaustome juostelėmis, pagardiname pipirais ir apliejame padažu. Taip paruoštą mėsą sumauname ant vandenyje išmirkytų medinių iešmelių ir kepame kepsninėje 180°C virš netiesioginės kaitros 15-20 min. 
Iškeptą vištieną patiekiame apibarstę sezamo sėklomis ir pjaustytais svogūnų laiškais. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.