Šiomis dienomis tiesiog nebeliko galimybės lankytis restoranuose, tad liko viena – pasikviesti restoraną į namus.
Interneto platybėse pasiūla tokia didelė, kad jei užsakysite iš kiekvieno maisto tiekėjo po vieno kąsnio sumuštinį, jų pakaktų tiek žmonių pamaitinti, kiek telpa „Žalgirio“ arenoje. Skaitant skelbimas apima jausmas, kad kas antras Lietuvoje tik tą ir daro, kad gamina vieno kąsnio užkandėles.
Internete rinkdamasis iš gausybės pasiūlymų ir sukdamas galvą, ką išsirinkti, prisiminiau vieną įstaigą, kurios užkandžiai sykį jau papuošė mūsų švenčių stalą.
Kai ją rinkomės (o tai buvo dar prieš karatiną), ieškodamas maisto į namus tiekėjų atmečiau tuos, kurie maistą ruošia namuose.
Toks sprendimas buvo pagrįstas dviem kriterijais: neturėjau galimybės patikrinti švaros gamybos vietoje, o antras ne ką mažiau svarbus – neturėjau galimybės paskanauti gaminamo maisto. Sutikite – kad ir kokios gražios būtų nuotraukos, patiekalų nei pauostysi, nei paragausi.
Taip apkarpęs galimų maisto tiekėjų sąrašą jame palikau tik kavines ar restoranus, kurie be maisto ruošimo šventėms pagal užsakymus dar ir kasdien maitina žmones. Tai reiškia, kad tokiose vietose galima buvo apsilankyti, užsisakyti maisto, ir įvertinti jį bei švarą įmonėje, o man tai labai svarbu. Tikiu, ir jums.
Žinoma, dabar viskas pasikeitę, bet rašau apie tai, kaip išsirinkau maisto tiekėją anksčiau.
Jei pradėjote skaityti tekstą ir dar neperžiūrėjote nuotraukų, siūlau jas dabar apžiūrėti ir įvertinti tą mažytę pasaką, kurią šiomis dienomis, kai taip maža džiaugsmo, ne tik mano, bet ir jūsų namuose gali sukurti „Čikeninė“ kolektyvas.
Jei namuose turite mažylių, jų valgyti primygtinai neteks įkalbinėti. Manau, jie patys užsimanys paskanauti mažų spalvotų mėsainių, kurių bandelės nuspalvintos natūraliais burokėlių dažais.
O dabar plačiau apie turinį: be mėsainių galima užsisakyti dar gausybės užkandžių – krevečių tempuroje su saldžiarūgščiu padažu, kruasanų su Parmos kumpiu ir figų džemu, kruasanų su mocarelos sūriu, saulėje džiovintais pomidorais ir pesto padažu, brusketą su čiorizo dešra, saulėje džiovintų pomidorų ir varškės užtepele, brusketą su silkės kapotiniu, Cezario salotas su traškiu čederio sūriu ir naminiu padažu.
Viliojančiai atrodo ir nedideli iešmeliai: traškus vištienos kamuoliukas, pomidoras, mozarelos sūrio rutuliukas ir alyvuogės, tortilijų suktinukai su rūkyta lašiša, šviežių ir raugintų agurkų užtepelė, įvairiausi tortilijų suktinukai, vaisių iešmeliai, traškūs krepšeliai su įdarais, traškūs užkandžiai.
Kaip jums toks sąrašas? Tikrai rasite, ką išsirinkti. Maistas šviežias, be jokių abejonių, gamintas būtent tą dieną. Išties vykęs pasirinkimas.
Ne kartą esu sulaukęs iš skaitytojų klausimų, kokią įmonę, teikiančią panašias paslaugas, galėčiau rekomenduoti.
Gėda prisipažinti, kad iki šiol net neturėjau, ką pasiūlyti. Vis kažkas netikdavo.
Tad nesiplečiant – didžiausios rekomendacijos mažai įmonei „Čikeninė“. Lieka atrasti ir daugiau panašių perliukų. Tad jei kažką panašaus atrasiu, pažadu nenuslėpti, o būtinai pasidalinti ir su jumis.