Šiais metais komandinėse ir individualiose rungtyse varžosi 2000 virtuozų iš daugiau nei 60 pasaulio šalių.
„Pastry ART“ susirungė apie 200 konditerių. Jiems reikėjo paruošti keturis skirtingus desertus ir keturių rūšių mažus pyragaičius (petit-fours 6-14 g) 6 asmenims.
Lietuvė virtuozė, pasitelkusi išradingumą, kūrybiškumą, spalvas, desertuose atskleidė Lietuvos gamtą ir jos grožį: pakrantę, sodą, mišką, žydėjimą.
Vertinama buvo tiksli gamybos technika, profesionalus paruošimas, ingredientų suderinamumas, inovatyvus pristatymas ir pateikimas.
Konditerinio meno rungtis pareikalavo kelių mėnesių įdirbio, kūrybiškumo, kantrybės, juvelyrinio kruopštumo. Iki rungties Dovilė paskutines dvi paras praleido be miego.
Jau 120 metų vykstančios pasaulinės kulinarijos olimpinės žaidynės yra seniausios, didžiausios ir įvairiapusiškiausios tarptautinės kulinarinio meno varžybos, kuriose kuriamos naujausios gastronomijos tendencijos.
Kas ketveri metai iš viso pasaulio šalių susirungia talentingiausi, kūrybiškiausi, neskaičiuojantys darbo valandų meistrai.
Lietuvos šefų olimpiniai pasiekimai: 2008 m. regioninėje rungtyje –diplomas (1 balas skyrė nuo bronzos medalio), 2012 m. regioninėje rungtyje – bronzos medalis, individualioje rungtyje – bronzos medalis, 2016 m. regioninėje rungtyje (ART meninis stalas) „Grand Prix“ 3 v. aukso medalis, Nacionalinėje rungtyje (ART meninis stalas ir karštoji virtuvė – 110 porcijų) – bronzos medaliai, individualioje rungtyje - sidabro medalis.
2020 m. lietuviai varžosi individualiose rungtyse („Pastry Art“ ir „Culinary Art“).
Vasario 16 d. rungsis kulinarijos meistras, Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos prezidentas Jaroslav Orševski.
Pasaulio kulinarijos olimpiada ir paroda „Intergastra 2020“ pritraukia daugiau kaip 100 tūkst. lankytojų.