Desertų kūrėjai teigia, jog šiuolaikinės vaikų šventės tikrai įspūdingos, stilingos ir apgalvotos iki detalių, todėl sunku vienareikšmiškai pasakyti, kas svarbiau – torto skonis ar išvaizda.
Tėvams svarbi natūrali sudėtis
Desertų gamintojai atsižvelgia į gimtadienį švenčiančio vaiko vizijas, norus, pomėgius, į tėvų pageidavimus ir siekia viską paversti vienu gardžiu ir akiai patraukliu kūriniu.
Mažuosius vilioja jiems svarbūs puošybos elementai, tačiau dažniausiai vaikai nėra pagrindiniai torto ragautojai.
Tuo metu tėvai džiūgauja atradę mažiesiems draugiškus desertus, kuriuose mažai cukraus ar maistinių dažų. Desertų gamintojai sako, jog šiandieninė rinka tai vertina itin palankiai – tai lyg įrodymas, kad viskas yra įmanoma, kad tikras profesionalas sugeba sujungti skonį ir tobulą išvaizdą.
Desertai, kurių sudėtyje yra morkų, cukinijų, špinatų, džiugina mažųjų tėvus. Sveikų desertų studiją „Su meile, keksas“ įkūrusi Indrė Vitkūnaitė teigia, jog natūralumas šiandien yra tapęs ryškia tendencija.
„Natūraliau visada yra geriau – šia taisykle stengiamės vadovautis. Gaminio sudedamosios dalys gali būti tokios, kurias rastų bet kuri šeima savo šaldytuve: kiaušiniai, 82% sviestas, rudasis cukrus, natūralūs produktai.
Būna, kad vaikai valgo skaniuosius šokoladinius tortus ir nė neįtaria, kiek juose cukinijų – jos įsimaišiusios tarp kitų ingredientų. Desertai ruošiami itin atsakingai – su kokosų, sojų, migdolų pienu, paskaninami medumi arba agavų sirupu.“
Ryškiausia tendencija – teminiai vakarėliai
Populiariausius vaikų mėgstamus herojus desertų kūrėjai žino mintinai – jie lyg vandenyje nardo po miško, kosmoso, dangaus motyvų, katinėlių ir meškučių pasaulį, o Elza iš animacinio filmo „Ledo šalis“ bei Supermenas yra užėmę kone tvirčiausias pozicijas dekoro sąraše.
Šiandien itin populiarūs teminiai vakarėliai – ne tik tortas, bet ir visa aplinka puošiama vienodomis detalėmis.
Ribų dekoruojant erdvę ir skanėstus nėra – gimtadieniuose galime pamatyti viską nuo tradicinių detalių iki ypatingų desertų, skirtų balerinoms, žirgų mylėtojams, vaikams, dievinantiems paspirtukus, traukinius, žaidžiantiems krepšinį.
Pasitaiko, jog tortai puošiami žiogais ar boružėlėmis todėl, kad būtent tokiais mažybiniais žodeliais tėvai vadina savo mažuosiuos.
Šių metų tendencijos
Peržvelgus šių metų gimtadienio desertų gaminimo tendencijas galima pastebeti, jog užtikrintos pirmosios pozicijos atitenka mažiaus cukraus ir angliavandenių turintiems tortams.
Pabrėžiama, jog mažiau šių ingredientų nereiškia, kad deserto skonis bus silpnesnis ar mažiau saldus. Natūralūs saldikliai suteikia saldumo tiek pat, kiek mums žinomas cukrus, o migdolų miltai tampa kviečių pakaitalu.
Tiesa, puošybų tendencijos šiais metais išlieka panašios – herojai, gamtos temos ir toliau puikuosis ant daugelio gimtadienio tortų, tačiau ant šventinio stalo bus daugiau minimalizmo ir subtilumo.