Vakarienes draugams rengiantis E. Žičkus pasidalijo paprastu vištienos receptu

2020 m. sausio 18 d. 14:49
Receptas
Žurnalo „Stilius“ redaktorius,  „Lietuvos ryto“ televizijos laidų „Gyvenimas“ ir „Kitoks pokalbis“ vedėjas Edvardas Žičkus radęs laisvą nuo darbo minutę atsipalaiduoja virtuvėje. Jo aistra – ruošti maistą.
Daugiau nuotraukų (4)
Virtuvėje Edvardas sukasi nuo mažų dienų. Dar būdamas vaikas iš šaldytuve esamų produktų, nors būdavo dienų, kai jis buvo kone visiškai tuščias, gamindavo pietus sau ir jaunesniam broliui. 
„Dažnai gaudavosi koks nors gogel mogel, bet vis tiek kažkas originalesnio už paprastą sumuštinį“, – juokėsi žinomas žurnalistas, kuris ir užaugęs nepamiršo maisto ruošimo. Tai tapo neatsiejama jo gyvenimo dalimi.
Vyras prieš daugybę metų sau įteigė, jog jis – ne šiukšlių kibiras, kad į save kištų bet ką. Jeigu nėra normalaus maisto, Edvardas tiesiog nevalgo. 
Edvardas prisipažino, jog beveik kas vakarą gamina vakarienę, o kartais ir kitos dienos pietus. 
„Gamindamas mėgaujuosi tuo, ką darau, atsipalaiduoju ir bent trumpam pamirštu darbus ir dienos stresą. Tiesa, dar reikėtų išmokti ir pasimėgauti maistu, nes dabar dažniausiai jį greitai sukertu“, – sakė vyras.
Turėdamas daugiau laiko E.Žičkus rengia kviestines vakarienes draugams. Jos net tapo gražia tradicija.
Edvardui patinka prancūziška, ukrainietiška, itališka virtuvė. Jis labai mėgsta rankų darbo koldūnus su paties paruoštu įdaru, ilgai keptą mėsą su įvairiais marinatais, sriubas, troškinius.
Maistą vyras mėgsta paskaninti prieskoniais, žolelėmis ir kitais pagardais, kurių parsiveža kone iš kiekvienos kelionės. Gaminant jie sukelia teigiamų prisiminimų, be to, paruoštas patiekalas trumpam sugrąžina į šalį, iš kurios atkeliavo pagardai.
Patiekalus E.Žičkus dažniausiai gamina pagal receptų knygas. Jų turi ne vieną dešimtį.
Pirmąsias receptų knygas, kurios labai senos, jam padovanojo mama. Dalis šių knygų atkeliavo iš Edvardo senelės bibliotekos. Vėliau žurnalistas kulinarines knygas pradėjo pirkti kelionėse. Jos atkeliavo iš Prancūzijos, Italijos, Tailando, Brunėjaus, Maroko, Ispanijos, Vokietijos.
„Tai labai patogu, nes užsinorėjus ko nors egzotiško arba įmantresnio, tiesiog pakanka išsitraukti reikiamą knygą. Žinau, kad internete apstu įvairiausių receptų ir kulinarinių puslapių, bet nesu interneto žmogus, todėl nei labai pasitikiu ten rastais receptais, nei moku gaminti šalia pasidėjęs planšetinį kompiuterį. Juk maisto ruošimas – savotiška meditacija“, – sakė E.Žičkus.
Keliose kulinarinėse knygose jau yra atsidūrę ir šio vyro kurtų receptų. Į klausimą galbūt ruošiasi išleisti savo receptų knygą, E.Žičkus atsakė, jog to daryti neketina.
„Manau, kad knygas dabar rašo kas tik turi daugiau sekėjų socialiniuose tinkluose, arba šiaip dažniau užeina į virtuvę. Dar vienos tokios nerimtos knygos, tiesiog su gražiomis iliustracijomis Lietuvai, manau, nereikia“, – tikino pašnekovas.
E.Žičkus pasialijo lengvai ir greitai paruošiamos vištos krūtinėlės receptu.
Vištos krūtinėlė su daržovėmis
* Vištos krūtinėlę perpjaukite pusiau ir lengvai įtrinkite geru alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais.
* Juostelėmis supjaustykite dvi morkas, dėkite saują šviežių smidrų, susmulkintą kalafiorą arba brokolį. Daržoves apibarstykite kmynais.
* Viską dėkite ant kepimo popieriaus ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.