2016 m. su Švedijos jaunių komanda pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA/Culinary Olympics“ Erfurte iškovojo aukso medalius. Nacionalinių komandų rungtyje S.Petterssonas buvo atsakingas už desertų patiekimą.
Pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World Cup 2018“ Liuksemburge su vyresniųjų komanda nustebino teisėjus naujais, ypatingais skoniais bei stiliumi ir pasiekė aukščiausią įvertinimą – „Grand Prix“ I vietos aukso medalius. Talentingasis meistras komandoje buvo atsakingas už konditerijos sritį ir desertų patiekimą.
Čempionato metu S.Petterssonas dirbo dviejų „Michelin“ žvaigždučių restorane „Oaxen Krog“ Stokholme.
Šiuo metu jaunasis konditerijos talentas daugiausia dėmesio skiria savo prekės ženklo kūrimui ir pristatymui per socialinę žiniasklaidą visame pasaulyje. Vos per 5 mėnesius jis sugebėjo padidinti sekėjų skaičių „Instagram“ nuo 6 tūkst. iki 240 tūkst., dalindamasis žiniomis ir patirtimi.
Renginio „Modern nordic pastry by Seb Petterson“ valgiaraštis
Desertai lėkštėje
Paprastoji tekšė/ rudas sviestas/ vanilė.
Rudojo sviesto ledai, migdolų pyragaitis, švediškų tekšių variacijos, rudojo sviesto pudra.
Raudonieji serbentai/ šviežios žaliosios žolelės/ grietinėlės sūris Sūrio kremas, raudonųjų serbentų įdaras, raudonųjų serbentų biskvitas, raudonųjų serbentų morengai, marinuotos kriaušės, citrusinė tapijoka, žolelių šerbetas.
Porcijiniai desertai
Šaltalankiai/ lazdyno riešutai/ karamelė.
Lazdyno riešutų pyragaitis, šaltalankių karamelė, šokoladinis kremas, švediškų šaltalankių variacijos.
Žemuogės/ kinrožės.
Žemuogių putėsiai, kinrožių želės įdaras, saldi trapi tešla.
Maži pyragaičiai
Avietės/ erškėtuogės: aviečių morengai, aviečių panakota, šokoladinis veliūras.
Šeivamedis/ kvapusis citrinmedis/ kriaušė.
Šokoladas/ medus: šokoladinė kempinė, medaus morengas.
Kava/ plikytos tešlos pyragaitis: traškus plikytų pyragaičių sluoksnis, plaktas kavos kremas, kavos irisas.