Šokėja daugelį patiekalų receptų parsivežė iš kelionių. L.Chatkevičiūtė-Vėželienė kartu su bendraamžiu vyru ir šokių partneriu Donatu Vėželiu dažnai vyksta į varžybas ar meistriškumo pamokas užsienyje.
Porai ypač patinka korėjietiškas, japoniškas ir kiniškas maistas.
„Šiuose kraštuose valgoma daug daržovių, sėklų, daigų, žuvies, jūrų gėrybių, kruopų, naudojama nemažai prieskoninių augalų. Mums su Donatu tai labai priimtina ir skanu. Be to, toks maistas sveikas, lengvai virškinamas“, – aiškino Lina.
Pagal azijietiškus receptus ruošdama maistą šokėja įprastai produktus verda ar troškina garuose, juos neretai pagardina iš svetur parsivežtais padažais ar pačios išaugintomis prieskoninėmis žolelėmis.
Šokėja mėgsta gaminti ir skanėstus. Be jokios progos ji kepa šokoladinius tortus, keksus, pyragus su obuoliais ar varške, slegia saldų sūrį, kurį labai mėgsta vyras.
Išskirtiniu Linos skanėstu jis vadina prancūzišką desertą „Creme brulee“ ir itališkąjį tiramisu. Juos moteris išmoko gaminti dažnai keliaudama po Prancūziją ir Italiją.
„Ruošdama maistą ir pailsiu, ir kūrybines galias išlaisvinu.
Virtuvėje galiu improvizuoti tiek, kiek širdis geidžia“, – pasakojo Lina, maisto gaminimą vadinanti savotiška meditacija.