Dažniausiai lietuviai sėda prie namuose pačių paruoštos vakarienės stalo, tačiau kas dešimtas apklausos dalyvis nurodė, kad apskritai namuose maisto negamina arba tai daro labai retai.
„Maximos“ apklausos rezultatai rodo, kad dažniausiai žmonės namuose gamina vakarienę – net 82 proc. Pietus ruošia 69 proc., o pusryčius – 55 proc. apklaustųjų.
„Daugybė šeimų visoje Lietuvoje drauge prie stalo gali susėsti tik po dienos darbų, todėl bendra vakarienė ir jos ruošimas yra tam tikro svarbaus ritualo dalis. Savo ruožtu mes visada stengiamės užtikrinti, kad apsipirkimas būtų sklandus, patogus ir greitas, o klientai lengvai rastų visų norimų produktų“, – teigia „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.
Rugsėjo mėnesį atliktoje apklausoje dalyvavo daugiau kaip 5 tūkst. didžiausio Lietuvos prekybos tinklo pirkėjų. 60 proc. apklaustųjų nurodė, kad maistą namuose gamina kasdien, o 36 proc. – tik kelis kartus per savaitę.
11 proc. respondentų nurodė, kad patys namuose maisto praktiškai negamina.
„Pirkėjai, kurie patys namuose gamina retai, yra linkę dažniau rinktis siūlomo jau paruoštos maisto. Net kas antras maisto negaminantis apklausos dalyvis nurodė, kad perka paruoštus maisto patiekalus, trečdalis jų ruoštą maistą renkasi kaip pagrindinį patiekalą valgyti namuose arba darbe“, – pažymėjo V.Drulienė.
79 proc. respondentų nurodė, kad „Maximos“ kulinarijos meistrų ruoštą maistą renkasi, nes skuba ir nori greitai užvalgyti. Ketvirtadalis apklaustųjų nurodė, kad ruoštas maistas tinka važiuojant į kelionę, o kas šeštas respondentas ruošto maisto skyriuose lankosi rengdamas šventę namuose.
„Tiems, kas skuba arba maisto ruošai pareikalaujantį laiką nori paskirti kitai veiklai, siūlome daugiau kaip 900 įvairių „Meistro kokybės“ kulinarijos gaminių, kurie tiks ir kasdieniam, ir papuoš šventinį stalą. Aukšti maisto gamybos standartai užtikrina, kad mūsų parduotuvėse pirkėjai kasdien rastų šviežiai pagamintų, dar šiltų patiekalų“, – sako V.Drulienė.
Šiuo metu „Maximos“ kulinarijos gaminių asortimente yra daugiau nei 130 įvairių salotų pasirinkimų, beveik 40 troškinių, 20 skirtingų bulvių patiekalų, 30 rūšių picų, 50 žuvies patiekalų ir 30 rūšių sušių, net 200 virtų, keptų, rūkytų mėsos gaminių ir kitų tradicinės lietuviškos ir užsienio šalių virtuvės patiekalų.