Vakaro svečių laukė malonios staigmenos, dovanos ir smagioji „Gero skonio“ viktorina, leidusi pasitikrinti ir pagilinti savo gastronomijos bei vartojimo kultūros žinias.
Šio vakaro, kaip ir visų jau kone du dešimtmečius organizuojamų „Gero skonio“ klubo renginių pradžia – žurnalas „Geras skonis“. Kaip teigia jo vyriausioji redaktorė Rasa Ščeponienė, daugelį metų rašant apie maistą, gėrimus, vartojimo kultūrą, bendraujant su gamintojais, tiekėjais, restoranų bei viešbučių atstovais, subūrus maisto entuziastų būrį, nenorėta likti vien teoretikų arena – siekta kartu ragauti, atrasti, keliauti, diskutuoti, mėgautis maistu, kaskart aplankant vis kitą Lietuvos restoraną ir skanaujant geriausių mūsų šalies šefų išradingai paruoštų patiekalų.
„Taip gimė „Gero skonio“ klubo idėja, ir dabar kartą per mėnesį suburiame visus, neabejingus geram maistui ir vartojimo kultūrai, vis į naują, dėmesio vertą vietą. Per ilgus veiklos metus maisto entuziastų būrys augo, o renginių geografija nenumaldomai plėtėsi, apimdama jau ne tik dižiuosius Lietuvos miestus, tačiau ir uostamiestį, šalies kurortus: Palangą, Druskininkus, Birštoną, kitus“, – sako R.Ščeponienė.
Šį sykį „Gero skonio“ svečiai susibūrė Anykščių šilelio ir Šventosios upės prieglobstyje.
Lygiuojantis į geriausius šalies restoranus buvo visiškai atnaujinta restorano koncepcija, meniu, jam suteiktas naujas pavadinimas – „Miške“. Pavadinimas pirmiausia jis siejasi su vieta, kur yra įsikūręs, – legendiniu Anykščių šileliu. Maža to, miškas čia tarsi peržengia sienas ir keičia visą restoraną.
Pavyzdžiui, svečius nustebins specialiai rankomis gamintos lėkštės – su pušų šakelių, eglių ar įvairių gėlių įspaudais ir ornamentais. Kalbant apie restorano meniu, reikia pasakyti, kad kuriant patiekalus stengtasi įdėti kažką natūralaus – tiesiai iš miško.
Pavyzdžiui, čia naudojamas eglių majonezas, pušų aliejus, šermukšniai, šaltalankiai, bruknės, spanguolės, įvairūs grybai. Prabanga derinama su natūralumu: austres galima skanauti su klasikiniu arba šaltalankiais gardintu padažu – to nėra niekur kitur Lietuvoje.
Šviežios daržovės ir vaisiai ant restorano stalo atkeliauja iš rūpestingai puoselėjamo nuosavo sodo ir daržo. Kiti maisto produktai – iš Anykščių krašto ūkininkų.
Restorano virtuvės šefas M.Žiliukas, kartu su profesionalia virtuvės komanda specialiai šiam vakarui paruošęs degustacinę vakarienę, suteikė galimybę „Gero skonio“ klubo svečiams pasimėgauti originaliu vakaro meniu, praturtintu Anykščių šilelio bei sodo ir daržo gėrybėmis.
Renginio pradžioje susirinkusieji ragavo burokėlių duonos su žąsų kepenėlėmis, kriaušėmis ir rabarbarais. Vėliau skanauti lėtai ir ilgai kepti vynuoginiai pomidorai (confit) su plėšytu buratos sūriu, alyvuogių žeme ir balzaminio acto ikrais.
Lietuviams įprasti burokėliai naujai „suskambėjo“ ragaujant dar vieną šefo šedevrą – salotų lapelius su rūkyta antienos krūtinėle ir kepintų burokėlių kremu bei burokėlių pudra.
Karštajam patiekalui pateikta žemoje temperatūroje ruošta brandinta jautienos išpjova, pagardinta kankorėžių aliejumi ir patiekta su bulvių gratinu, karališkaisiais trimitais bei kaštainiais.
Desertui mėgautasi šaltalankių ledais su rūkytos duonos traškučiu.
Maisto ir vyno derinimui „Gero skonio“ klubo renginiuose skiriamas ypatingas dėmesys. Vakaro svečiai kaskart kviečiami rinkti jiems labiausiai patikusį patiekalo ir prie jo patiekto vyno derinį.
Vakaro rėmėjai, taip pat ir „SPA Vilnius Anykščiai“ nepagailėjo svečiams prizų bei skanių ir vertingų dovanų, tad geros emocijos bei naujos skonių patirtys tęsėsi ir renginiui pasibaigus.