Bendrovės „DFDS Seaways“ atstovai teigia, kad tai nėra mados vaikymasis arba bandymas privilioti daugiau keleivių.
Sumanymas keisti valgiaraštį kilo atlikus apklausą, kurioje dalyvavo tūkstantis žmonių. Paaiškėjo, kad beveik pusė jų (43 proc.) kelionės metu pageidautų užsisakyti sveiko maisto.
Žinodami, kad to nėra, jie į kelionines rankines kraunasi namuose pagamintus patiekalus, o kai kurie kelionės metu išvis nevalgo.
Tačiau penktadalis keleivių užsisako maisto iš pateiktų valgiaraščių, nors juose neranda to, ko norėtų.
Apklausos duomenimis, dauguma žmonių įsigytų sveiko maisto, jei kaina ir porcijų dydis nedaug skirtųsi nuo įprasto maisto pasirinkimo, patiekalai atrodytų patraukliai, o juos gamintų profesionalai.
„Keltais keliauja ir tam tikriems produktams alergiški ar kitų specialių poreikių maistui turintys klientai. O, sakykime, kelionė iš Klaipėdos į Kylį nėra labai trumpa.
Tokiu atveju dar labiau reikalingas alternatyvus valgiaraštis, kuriame visi rastų sau tinkamą patiekalą. Todėl keltuose jau pradėjome tiekti vegetarišką, veganišką, pridėtinio cukraus arba glitimo neturintį maistą, kurį ruošia specialiai parengti profesionalūs virėjai.
Visi keltuose siūlomi patiekalai ir valgiaraščiai sukurti bendradarbiaujant su dietiste Ugne Radzevičiene“, – sakė kompanijos DFDS maitinimo laivuose vadovas Baltijos šalims Vaidas Krūmas.
Kasmet DFDS laivais keliauja apie 400 tūkst. keleivių.
Pastebėta, kad kol kas sveiku maistu labiau domisi moterys negu vyrai. Naujovę iškart įvertino ir ja dažniausiai naudojasi jūra keliaujantys vokiečiai.
Kol kas sveiko maisto galima užsisakyti tik keltų restoranuose. Specialiuose valgiaraščiuose siūloma sveikų sriubų, karštųjų patiekalų ir desertų.