Mes, Ingryda ir Ignas, esame vilniečiai, ir jau pasitiksime ketvirtą vasarą Palangoje savo ištisus metus veikiančiame restorane „Onorė“. Atvykome turėdami ambicingą planą sujudinti gastronimini gyvenimą ir sąstingį Palangoje ir sugriauti mitą, kad Palangoje nėra vertų dėmesio restoranų, prie kokių jau seniai priprato Vilniaus ir Kauno publika“, – netikėtą šios vasaros planą pristatė restorano savininkai Ingryda ir Ignas Grušniai.
Norėdami atkreipti dėmesį į gastronominę kultūrą Palangoje, kartu su žinomais žmonėmis jie inicijavo vasaros projektą: lankytojams pasiūlė žinomų žmonių sukurtus patiekalus – jų pačių favoritus, tai, ką jie patys valgo nuolat, nes yra tiesiog pamišę dėl šių patiekalų.
„Onorė“ šefas pasiraitojo rankoves ir kartu su Agne Jagelavičiūte, Simona Naine, Urte Mikelevičiūte ir Saugirdu Vaitulioniu paruošė naujus 2019 metų vasaros meniu autorinius patiekalus. Visą vasarą jų bus galima paskanauti šiame Palangos restorane.
Kaip teigia restorano savininkai, tai aiškūs, tikslūs ir taiklūs patiekalai – įkandami kiekvieno kišenei, turintys aiškią koncepciją, kurią tiksliausiai apibūdina žodžiai: „nepaprastas paprastumas“.
S.Nainė pasiūlė savo pamėgtą jautienos didkepsnį su šviežiomis bulvytėmis, smidrais, pomidoriukais, raudono vyno padažu ir skrudintomis garstyčių sėklomis
„Gyvename tik kartą, tad kam valgyti tai, ko nemėgsti“, – mano Simona. Ji su vyru savo kasdienio meniu neįsivaizduoja be jautienos patiekalų. Tad, savaime suprantama, ir į šio restorano vasaros valgiaraštį pasiūlė įtraukti jautienos patiekalą. „Man patinka žinoti, ką valgau“, – prisipažįsta Simona.
Stilistė, tinklaraštininkė A.Jagelavičiūtė beveik kiekvieną dieną valgo „Cezario“ salotas. Sako susierzinanti, jei restorane jos klausia, su kokiu padažu jas patiekti. „Aišku, kad su specialiuoju „Cezario“ salotų“, – kvatojo garsioji stilistė, padažui smulkindama ančiuvius.
S.Vaitulionio patiekalas – tuno tartaras – su ką tik marinuotais pomidoriukais, avokadu ir burnočių sėklomis.
Žurnalistas, komunikacijos specialistas S.Vaitulionis pripažino, kad užėjęs į naują vietą pirmiausia klausia, ar meniu yra jo labai mėgstamas tuno tartaras. „Man šio užkandžio kokybė – tarsi lakmuso popierėlis, parodantis, kokio lygio yra restoranas“, – pasakoja Saugirdas. „Garantuoju, kad tai bus šios vasaros hitas“, – intriguoja žurnalistas.
U.Mikelevičiūtės patiekalas – makaronai su avinžirniais, kuminu, parmezano sūrio putėsiais, buivolės mocarela ir šalavijais.
Restoranų konsultantė, vynų ir maisto žinovė Urtė sako jaučianti atsakomybę pasiūlyti ką nors netikėto, išskirtinio. Ji ir virtuvės šefas pagamino itališką pastą su Izraelio prieskoniu. Vegetarai pradžiugs paragavę jos kelionių įkvėptų makaronų.