Žinoma moteris galėtų pretenduoti į turbūt tuščiausio šaldytuvo savininkės titulą. Nors namuose auga sūnus, produktus galima suskaičiuoti rankų pirštais.
„Mano mama pasakytų: „Vaikyti, tavo šaldytuvas tuščias“, bet iš tikrųjų jame yra visko, ko reikia šiai dienai man ir vaikui, – įsitikinusi Katerina. – Aš geriau papildomą kartą nuvažiuosiu į parduotuvę ir nupirksiu ko reikia šiandien ar rytdienai, bet savaitei nekaupiu, nes kuo daugiau maisto, tuo daugiau valgome.“
Vienas iš laidos vedėjų sporto treneris Paulius Ratkevičius ypač gyrė moterį šaldytuve radęs šviežių triušienos kepenėlių. Pasak jo, šis nepelnytai nuvertinamas ir subproduktu vadinamas produktas yra ypač sveikas, nes jame labai gausu baltymų, mažai riebalų.
Būtent šį produktą Paulius ir išrinko virtuvės šefui Arnui Noreikai, kad pagamintų ką nors gardaus ir sveiko.
Karštos kepenėlių ir obuolių salotos
2 porcijoms reikės:
250 g šviežių kepenėlių,
1/2 mažos cukinijos,
1 paprikos,
1 lapkotinio saliero koto,
2 pomidorų,
1 obuolio,
2 česnako skiltelių,
mažo indelio graikinio jogurto,
druskos,
pipirų,
1/2 citrinos,
mėgstamų salotų lapų,
šiek tiek šviežių petražolių,
lydyto sviesto kepti,
šviežių uogų (pagal skonį).
Kaip gaminti
Pirmiausia bent 10-čiai minučių pamarinuokite nuplautas kepenėles. Nors Katerinos namuose šefas gamino iš triušienos kepenėlių, galite naudoti ir kitas – vištienos, kalakutienos, jautienos.
Nuplautas kepenėles sudėkite į indą, įberkite smulkinto česnako, sudėkite skiltelėmis supjaustytą obuolį, užpilkite ketvirtadalio citrinos sultimis, įdėkite 2 didelius šaukštus graikiniko jogurto, pabarstykite druska ir pipirais pagal skonį.
Marinuotas kepenėles ir obuolius kepkite ant 1 šaukštelio lydyto sviesto 15-20 minučių.
Per tą laiką nusiplaukite ir salotoms susmulkinkite daržoves: salotų lapus, pomidorus, salierą, papriką, cukiniją.
Iškeptas kepenėles su obuoliais dėkite ant salotų, uždėkite 2 šaukštus graikinio jogurto, apšlakstykite ketvirtadalio citrinos sultimis, pabarstykite pipirais.
Skanaus!