„Ne, kalorijų, kaip kiti modeliai, aš neskaičiuoju. Skaičiuoju baltymus, – atviravo moteris. – Esu dėkinga savo genams, nes svorio metimu ir dietine mityba niekada nereikėjo rūpintis, bet turiu kitų problemų.
Nuo paauglystės nesportavau, praleidinėjau kūno kultūros pamokas, todėl turiu tam tikrų stuburo problemų, todėl svarbu rūpintis raumenimis, palaikyti gerą formą.“
Išties, kaip ir buvo galima tikėtis, Paulius Simonos šaldytuve rado gausybę daržovių, baltymų turinčių produktų, kuriuos ir surinko sveiko patiekalo gamybai. Žinoma, keletas produktų vis dėl sulaukė didžiulės P.Ratkevičiaus kritikos, o ypač kliuvo majonezui.
„Ar žinojai, kad 100 gramų yra beveik 700 kalorijų? Keturi šaukštai atitinka pietų porciją, o net nepajunti, kaip juos suvartoji“, –kritikavo sporto treneris ir mitybos specialistas.
„Aš jo nenaudoju, – juokdamasi gynėsi manekenė. – Jis liko nuo Kalėdų, kai reikėjo sumaišyti baltą mišrainę.“
Todėl S.Starkutei leidus P.Ratkevičius majonezą iškart metė į šiukšlių kibirą.
A.Noreika iš Pauliaus rastų sveikų produktų nusprendė pagaminti netradicinį patiekalą, kurį galima valgyti tiek karštą, pietums ar vakarienei, tiek ir šaltą, kaip užkandį vakarėlio metu.
Varške įdaryti pievagrybiai
Reikalingi produktai:
7-8 dideli pievagrybiai,
1 pakelis liesos varškės,
nedidelis gabaliukas cukinijos,
rūkytos kalakutienos krūtinėlė,
sauja šviežių špinatų lapų,
2 šaukštai lečo padažo.
Pirmiausia pasiruoškite įdarą – į smulkintuvą sudėkite varškę, supjaustytą cukiniją, pasmulkintus špinatus, keletą šaukštų padažo. Viską sutrinkite iki vientisos masės. Į masę įdėkite smulkiai pjaustytos rūkytos kalakutienos krūtinėlės ir gerai išmaišykite.
Nuplaukite pievagrybius ir išpjaukite kotelius. Į atsiradusią ertmę pridėkite įdaro. Į įkaitintą puodą (galima kepti ir orkaitėje) sudėkite pievagrybius ir troškinkite apie 10 minučių.
Sudėkite į lėkštę, apibarstykite špinatais, smulkinta rūkyta kalakutienos krūtinėle, pašlakstykite padažu pagal skonį. Skanaus!