Apsilankę dainininkės Monikos Šedžiuvienės namuose tradiciškai laidos vedėjai patikrino, kas sveiko, o kas nelabai yra šaldytuve ir iš rastų produktų pagamino patiekalą.
Nors nėštumo metu Monika priaugo net 25 kilogramus, dabar moteris džiaugiasi itin gražiomis kūno formomis.
Tiesa, daugelis kilogramų nukrito tiesiog dėl intensyvaus gyvenimo būdo, nes moteris nesportuoja ir nesilaiko sveikos mitybos principų: „Gėda, iš tikrųjų gėda, nes stengiuosi prisižiūrėti ir garsiai kalbu, kad štai nuo rytojaus, nuo Naujų metų pradėsiu sveikiau maitintis, bet taip ir nepradedu. Dažniausiai pusryčių visai nevalgau, kas yra labai blogai ir aš tą žinau. O tuomet valgau vakare ir daug visokių nesąmonių: tai saldu, tai sūru.“
Labiausiai Paulių nustebino šaldytuve rastas saldintas sutirštintas pienas, kuriuo smaližiauja ne keturmetis sūnus Gabrielius, bet pati Monika.
„Aš po šaukštelį į kavą įsidedu, man labai skanu“, - prisipažino moteris. Dar vienas atradimas – kelių rūšių dešrelės, kurios skirtos sūnų prižiūrėti padedančiam tėčiui.
Kiti radiniai P.Ratkevičių tik privertė ploti rankomis – gausybė įvairių daržovių, vištiena, tai produktai, iš kurių galima pagaminti tikrai sveiką patiekalą. Tai pabandė padaryti Arnas, kuris išmokė, kaip pasiruošti karštas salotas su vištiena ir labai netikėtu padažu.
Karštoms brokolių salotoms su vištiena reikės:
1/2 brokolio,
saujelės smidrų,
saujos vyšninių pomidorų,
mėgstamos vištienos filė,
šiek tiek kietojo sūrio,
citrinos sulčių,
druskos,
pipirų,
2-3 šaukštų sojų padažo,
1 šaukšto riešutų sviesto,
pusės puodelio vandens,
1 šaukšto saldaus aitriųjų paprikų („Sweet Chili“) padažo.
Kaip gaminti
Pirmiausia užmarinuokite mėsą: apibarstykite prieskoniais, druska, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite inde arba vakuumuokite specialiu vakuumatoriumi.
Tuomet pasiruoškite daržoves – susipjaustykite nedideliais gabaliukais brokolio žiedynus, nupjaukite smidrų galiukus ir šiek tiek apskuskite kotelius, perpjaukite per pusę vyšninius pomidorus.
Pasigaminkite padažą – į puodą pilkite šlakelį vandens, tuomet sudėkite sojų, aitriosios paprikos padažus, riešutų sviestą ir pavirkite, kol šiek tiek sutirštės nuolat maišydami. Jei konsistencija šiek tiek sluoksniuojasi, pamaišykite elektriniu smulkintuvu ar paplikite plaktuvu.
Į kitą puodą pilkite šiek tiek vandens, įdėkite brokolius ir smidrus. Po 3-5 minučių ištraukite smidrus ir vietoj jų sudėkite pomidorus. Dar viską patroškinkite 3-5 minutes.
Ištraukite daržoves ir į puodą ar keptuvę dėkite kepti vištieną, kurią patroškinkite po kelias minutes iš abiejų pusių. Telieka tik komponuoti salotas: pagrindas turi būti iš daržovių, tuomet uždėkite vištieną, apšlakstykite padažus. Skustuku atpjaukite porą plonų kietojo sūrio gabalėlių ir jais papuoškite salotas. Skanaus!