Viešbučio „Crowne Plaza“ restorane „Horizontas“ patyrę virtuvės meistrai, konkursų laimėtojai, tarp kurių – sidabro medaliu apdovanotas konkurso „Geriausias Lietuvos virėjas“ Gabrielius Zajac, aukso ir sidabro medalius iškovoję Jonita Šeščilaitė ir Erikas Janerikas konkurse „Geriausias Lietuvos Jaunasis virėjas“, konditerės Dovilė Valentienė ir Monika Garnelė bronza įvertintos pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World Cup 2018“, Liuksemburge, dalinosi patiekalų gamybos ir pateikimo kūrybiniais pasiūlymais, stalo puošybos idėjomis bei kvietė mėgautis pikantiškais, subtiliais skoniais.
Svečiams pasitikti „Mažoji Ragainė“ konditerė Ema Bikelienė pasiūlė tartaletes su šokoladiniu pudingu ir apelsinų cukatais. „Mantinga“ bambuką primenančios formos mažus krepšelius iš drėgmei atsparios tešlos gurmaniškai įdarė sūdyta parūkyta antiena ir švelnaus skonio delikatesą vaišių stalui dovanojo „Baltic Larus“ atstovai. Šventinį karštą pasitikimo gėrimą svečiams „Sangaida“ pasiūlė iš natūralių „Nordic Berry“ trintų uogų: šaltalankių, juodųjų serbentų bei aviečių ir mėlynių su cinamonu.
Palangos restorano „4“ virtuvės šefas Gabrielius Zajac renginio dalyvius vaišino „Reaton“ austrių užkandžiu su pastarnokų ir lazdyno riešutų kremu, žaliu obuoliu, karamelizuota saliero šaknimi, juodosiomis garstyčiomis, skanino traškia balanda.
Burokėlių sriubą su ėriena ir ožkos sūrio kroketu, morkų traškučiu ir daigintais kviečiais pristatė restorano „Ertlio namas“ vyr. virėjas Erikas Janerikas.
Šventėms anties krūtinėlę su kalėdiniais prieskoniais, krosnyje keptais persimonais, bolivinėmis balandomis, virtomis burokėlių sultyse, gamino restoranų grupės „Fortas“ gamybos vadovas Arūnas Stoškus.
Artėjant didžiosioms šventėms, desertą pasiūlė restorano „Esperanza Resort“ konditerė Jonita Šeščilaitė: jį sudarė spanguolių „Magdė“, lėtai virta „Nashi“ kriaušė, kriaušių ir spanguolių šerbetas, citrinų likerio ikrai ir aviečių želė. Konditerijos įmonės „Jo malonė“ meistrės Monika Garnelė ir Dovilė Valentienė paruošė karamelinę rožę: ją sudarė „Valrhona dulcey“ šokoladas, „Dulcey“ kremas (ganašas) su abrikosais ir kalamondinu, minkštą karamelę, traškų sluoksnį su žemės riešutais „Nugatinas“, abrikosų ir bananų vaisinį traškutį, žemės riešutų biskvitą.
Renginio metu svečiai dėkojo ir džiaugėsi Nacionalinės šefų rinktinės laimėjimais pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World Cup 2018“, Liuksemburge, už ART kulinarinį ir konditerinį stalą bei karštosios virtuvės rungtį rinktinė pelnė bronzos medalius. Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro mokytoja Vita Brūzgienė laimėjo aukso medalį individualioje meninio sūrio raižymo rungtyje.
Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos vykdomoji direktorė Jūratė Mikalkėnienė dėkoja virtuvės šefams už pasidalintas skanias idėjas, kūrybiškumą, metiniams asociacijos partneriams - už bendradarbiavimą, pasiūlytas naujoves, galimybę augti ir tobulėti bei šventiniu laikotarpiu linki energijos, ištvermės ir stiprybės!