Dėl nesubalansuotos mitybos, pasak Vytauto, kaltas didelis tempas: koncertai, šokių pamokos, įvairi kita veikla. Tad užkanda tiktai probėgšmais.
„Tiesa, kadangi labai daug judu, o krūvis – milžiniškas, organizmas su tuo susitvarko“, – tikino šokėjas, namuose svečius pasitikęs su žmona Natalija, dukromis Penelope ir Nikolete.
Šaldytuvą patikrinęs P.Ratkevičius jame rado šviežios stirnienos. V.Mackonis yra medžiotojas, todėl įvairiai paruošta žvėriena ant šeimos stalo – pakankamai dažna.
„Dažniausiai mėsą marinuoju sausai – įtrinu prieskoniais su nedideliu kiekiu druskos ir palieku brandintis iki savaitės, kasdien nupildamas susidariusį skystį“, – receptu dalijosi Vytautas.
Tiesa, vienoje spintelėje, kuri net neturi rankenų, Paulius rado ir ne tokių sveikų produktų – bulvių traškučių, saldėsių – visa tai padėta taip, kad nepaimtų vaikai.
Vytautas prisipažino, kad tokius skanėstus jis renkasi žiūrėdamas sporto varžybas ar savaitgaliais vakarodamas su žmona.
Virtuvės šefas Arnas pasiūlė šeimai išmokti pasigaminti keptų burokėlių salotas su stirnienos gabaliukais.
Karštos salotos su stirniena
Reikės:
3 burokėlių,
alyvuogių aliejaus,
druskos,
pipirų,
balzaminio acto,
300 g sausai marinuotos stirnienos ar kitos mėsos išpjautinės ar kumpio,
1 brokolio,
šviežių petražolių ir krapų.
Kaip gaminti
Pirmiausia nulupkite burokėlius, supjaustykite juos skiltelėmis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, balzaminiu actu, druska ir pipirais pagal skonį. Jei turite, sudėkite į vakuuminį indą ir palikite marinuotis iki 10 minučių, jeigu ne – palikite 15 minučių kambario temperatūroje. Praėjus šiam laikui įkaitinkite orkaitę iki 180 lapsnių karščio ir dėkite burokėlius kepti, indą uždengę folija arba dangčiu. Kepkite 30 minučių, po jų dangtį ar foliją nuimkite, kad paviršius šiek tiek apskrustų.
Pasiruoškite padažą – į trintuvą įpilkite 60 ml alyvuogių aliejaus, balzaminioo acto ir sudėkite šiek tiek krapų bei petražolių. Viską sutrinkite iki vientisos masės, įberkite pagal skonį druskos.
Burokėliams baigiant kepti įkaitinkite keptuvę ir pradėkite kepti marinuotą mėsą. Kepkite 2-3 minutes iš vienos pusės ir 2-3 iš kitos. Išimkite iš keptuvės, dėkinte į lėkštę, supjaustykite nedidelėmis riekelėmis, uždenkite folija ir palikite penkioms minutėms, per kurias mėsa taps kvapnesnė ir sultingesnė.