Renginio metu svečiai turėjo galimybę paragauti skirtingų brandų (12, 18, 24, 36, 48 ir 60 mėn.) sūrių. O restorano „Bizarre“ virtuvės šefas Ernestas Viršilas pateikė savų improvizacijų sūrio tema ir padėjo atskleisti skirtingų brandų sūrio „Džiugas“ skonius bei derinius.
Vakarą vainikavo išskirtinė degustacija, kurios metu „Gero skonio“ klubo svečiams buvo suteikta unikali galimybė pirmiesiems paragauti 100 ir 120 mėn. nokinto sūrio „Džiugas“. Šią ypatingą degustaciją vedė „Džiugo“ prekės ženklo atstovė Asta Gaubienė.
Renginio metu svečiai taip pat sužinojo daug įdomių faktų apie sūrio vartojimo kultūros istoriją ir naujas madas. Vakarą vedė Jonas Norkevičius.
„Gero skonio“ klubo renginiai organizuojami ir drauge su partneriais rengiami jau devyniolika metų. Šių turiningų vakarų pradžia – tai, žinoma, žurnalas „Geras skonis“, rašantis apie maistą, gėrimus, vartojimo kultūrą. Renginių idėja kilo iš noro subūrus maisto bei gero skonio entuziastų būrį, sykiu aplankyti geriausius šalies restoranus bei mėgautis jų virtuvės šefų sukurtais kulinarijos šedevrais. Renginių geografija išties plati – ji driekiasi nuo sostinės iki Kauno, Klaipėdos, Lietuvos pajūrio kurortų, kitų miestų: Šiaulių, Panevėžio, Birštono, Druskininkų ir t. t. Šių degustacinių vakarienių temos – taip pat įvairios, priklausančios nuo vietos, aplinkos, ragaujamų produktų, metų laiko...“ – vakaro pradžioje pasakojo žurnalo „Geras skonis“ vyriausioji redaktorė Rasa Ščeponienė.
Šį sykį svečius sukvietėme į restoranų kompleksą „Bizarre“. Pirmasis jo aukštas skirtas Rytų kultūrai – čia svečiai mėgaujasi maistu po balietiškais skėčiais, kurie, sakoma, atneša sėkmę ir suteikia apsaugą. O štai sėdint šalia paslaptingojo Budos, nesunku pajusti Indijos dvasią. Čia išvysite net ir autentiškas japonų sakės statines. Žinoma, nuo aplinkos neatsiejama ir Pan-Asian/Peru virtuvė, paliekanti neišdildomą įspūdį.
Antrajame restoranų komplekso aukšte dominuoja spindinti Vakarų kultūra. Tai Holivudas, gyva muzika, šokiai, romantika ir, žinoma, džiazas. Šioje „Bizarre“ zonoje ir meniu – europietiškas, įkvėptas Viduržemio jūros brizo. Būtent čia, vakarietiška atmosfera dvelkiančioje salėje, vyko „Gero skonio“ klubo vakaras.
Restorano virtuvei vadovauja talentingas ir pripažintas virtuvės šefas Ernestas Viršilas, anksčiau darbavęsis tokiose vietose kaip „Hotel Palanga SPA“, „Monte Pacis“, „Esperanza Resort & SPA“, „Crown Plaza“, „The Arts Club“ bei „Maze by Gordon Ramsay“ Londone.
„Gero skonio“ klubo svečiai turėjo galimybę mėgautis šio virtuvės meistro sukurtais kulinarijos meno kūriniais. Po skirtingų brandų sūrių degustacijos su įvairiais deriniais (medumi, lazdyno ir anakardžių riešutais, džiovintomis spanguolėmis, šviežiais obuolių ir kriaušių griežinėliais, braškėmis bei vynuogėmis) skanautas skrudintas naminis raviolis, įdarytas antiena ir 24 mėn. brandintu sūriu. Svečiai turėjo galimybę pasimėgauti net sūrio „Džiugas“ ledais. Vakaro kulminacija tapo ir abejingų nepaliko 100 mėn. (8 metų) ir 120 mėn. (10 metų) brandintų sūrių degustacija – šie sūriai ragauti su apelsinų ir figų džemais.
Pasak A. Gaubienės, kietasis sūris gaminamas Žemaitijos sostinėje Telšiuose, kur jau nuo 1924 metų veikia įmonė „Žemaitijos pienas“. Kietasis sūris „Džiugas“ – tai įmonės pasididžiavimas, legendomis apipintas ir pasitelkus naujausias technologijas pagamintas produktas, turintis ir penktąjį – umami – skonį. Kaip pasakojo A. Gaubienė, „Džiugo“ pavadinimas kilęs nuo piliakalnio, kurį, remiantis legenda, supylė milžinas Džiugas savo mylimos žmonos Austelės atminimui.
Sūris „Džiugas“ gaminamas išskirtinai tik iš vasaros pieno (nuo gegužės iki spalio mėn.), o vienai 4 kg „Džiugo“ galvai pagaminti reikia net 60 litrų pieno. Ir tai dar ne visi įdomūs bei intriguojantys faktai, kuriuos išgirdome vakaro metu. Visgi svarbiausia vakaro užduotis buvo paragauti ir įvertinti, ir, tikriausiai, pajusti tą pasididžiavimo jausmą, kad mūsų šalyje gaminamas daugybę apdovanojimų visame pasaulyje pelnęs ir pripažintas kietasis sūris, prieš kurį galvas lenkia ir gurmanai, ir žinovai.
Renginio pabaigoje svečių taip pat laukė smagioji „Gero skonio“ viktorina, kurios metu jie galėjo pasitikrinti ir užtvirtinti savo gastronomijos žinias bei šį vakarą išgirstus naujus faktus apie „Džiugo“ sūrį. Teisingai atsakiusieji į klausimus džiaugėsi vertingais ir, žinoma, skaniais prizais.