Restoranų savininkai atkreipė dėmesį į besikeičiančias tendencijas

2018 m. lapkričio 5 d. 13:52
Karolina Panto, LRT RADIJAS
Restoranų savininkai pastebi, kad lankytojai dažniau atsižvelgia į gurmaniškų vietų interjerą, aptarnavimą ir maisto patiekimą. Be to, vis daugiau restoranų įsikuria užmiestyje ar mažesniuose miesteliuose.
Daugiau nuotraukų (3)
Prasidedant Lietuvos gastronomijos savaitei, specialius meniu rinkinius už fiksuotas kainas šiemet siūlo paragauti daugiau nei 30 restoranų. Nors dalis veikia didžiuosiuose miestuose, jų daugėja ir mažesnėse vietovėse, pavyzdžiui, Trakuose ar Anykščiuose. Pastebima, kad ten žmonės dažniau lankosi savaitgaliais ir renkasi vėlyvuosius pusryčius.
Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos vykdomoji direktorė Eglė Ližaitytė pabrėžia, kad lankymasis restorane tampa kultūros dalimi. „Ne tik maistas rūpi lietuviams, bet ir pati aplinka, patiekimas, ir naujos technologijos, pats aptarnavimas“, – LRT RADIJUI sako specialistė.
Pasak E. Ližaitytės, lankytojus domina ir į geriausių restoranų sąrašus patenkančios vietos, ir naujos greitojo maisto užkandinės. Pastebima, kad žmonės nebijo eksperimentuoti – populiarios įvairių, ypač egzotinių, šalių virtuvės.
restoranairestoranas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.