Prasidedant Lietuvos gastronomijos savaitei, specialius meniu rinkinius už fiksuotas kainas šiemet siūlo paragauti daugiau nei 30 restoranų. Nors dalis veikia didžiuosiuose miestuose, jų daugėja ir mažesnėse vietovėse, pavyzdžiui, Trakuose ar Anykščiuose. Pastebima, kad ten žmonės dažniau lankosi savaitgaliais ir renkasi vėlyvuosius pusryčius.
Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos vykdomoji direktorė Eglė Ližaitytė pabrėžia, kad lankymasis restorane tampa kultūros dalimi. „Ne tik maistas rūpi lietuviams, bet ir pati aplinka, patiekimas, ir naujos technologijos, pats aptarnavimas“, – LRT RADIJUI sako specialistė.
Pasak E. Ližaitytės, lankytojus domina ir į geriausių restoranų sąrašus patenkančios vietos, ir naujos greitojo maisto užkandinės. Pastebima, kad žmonės nebijo eksperimentuoti – populiarios įvairių, ypač egzotinių, šalių virtuvės.