Vakaro šeimininkas – restorano savininkas ir virtuvės šefas Algirdas Matačiūnas – ne tik pristatė šią vietą svečiams, bet ir rūpinosi išskirtine degustacine vakariene, įrodžiusia, jog Šiauliai išties turi kuo didžiuotis.
Renginio dalyviai taip pat ragavo prie patiekalų priderinto vyno, jų taip pat laukė staigmenos, dovanos bei smagioji „Gero skonio“ viktorina, kurios metu svečiai turėjo galimybę pasitikrinti ir pagilinti gastronomijos bei vartojimo kultūros žinias. Renginį vedė Daiva Tamošiūnaitė.
Lankydamiesi geriausiuose mūsų šalies restoranuose ir juos pristatydami pastebime ne tik didėjantį išties dėmesio vertų maitinimo įstaigų skaičių, bet ir besiplečiančią jų geografiją. Šį kartą Saulės mieste Šiauliuose susirinkę gurmanai išties buvo maloniai nustebinti. Pačioje miesto širdyje įsikūrusio restorano sėkmę neabejotinai nulėmė jo savininko ir virtuvės šefo Algirdo Matačiūno profesionalumas.
Patirties jis sėmėsi iš pasaulinio garso „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintų šefų, dirbdamas 4, 5 ir 5 plius žvaigždučių viešbučių restoranuose Londone. Maža to – praėjęs griežtą atranką, A. Matačiūnas buvo paskirtas dirbti šefų komandoje karalienės Elizabeth vyro princo Philipo namų (Prince Philip House) virtuvėje. Jam teko gaminti maistą Didžiosios Britanijos grafams, lordams, aukštiems šalies pareigūnams, taip pat jis yra rūpinęsis maitinimu tokių ryškių žvaigždžių kaip Rihana, Adele, Lana del Rey, grupės „Spice Girls“ narės ar aktorius Danielis Craigas, įkūnijęs agentą 007 – Džeimsą Bondą.
Na, o karjeros viršūne A. Matačiūnas laiko darbą Londone, kai užėmė šefo padėjėjo (sous-chef) pareigas „Red Carnation Group“ priklausančiuose viešbučiuose: 4 žvaigždučių „Rubens of the Palace“ ir 5 žvaigždučių „41“.
Pasaulinio lygio virtuvės lygį pademonstruoti bei suteikti galimybę paragauti patiekalų, ruošiamų iš aukščiausios klasės produktų, „Avenue Brasserie“ šeimininkas nusprendė ir Šiaulių gyventojams bei svečiams. Turint omenyje praeitą mokyklą bei sukauptą patirtį, nenuostabu, jog A. Matačiūnui artimiausia klasikinė europietiška, ypač – prancūzų virtuvė. Tai atsispindi ir „Avenue Brasserie“ valgiaraštyje. Tuo įsitikinti netruko ir „Gero skonio“ klubo svečiai, mat vakaro meniu buvo išties įspūdingas.
Išskirtinę degustacinę vakarienę A. Matačiūnas drauge su profesionalia virtuvės komanda paruošė iš „Gero skonio“ klubo partnerių pateiktų aukščiausios kokybės produktų. Vakaro vaišės pradėtos triušienos terinu su čiorizo užtepėle, Serano kumpio traškučiu, sojų pupelėmis, žirnių piurė ir kaštonais. Vėliau skanautas sūdytos rūkytos antienos užkandis, kuris patiektas su rūkytu majonezu, spanguolėmis, daržiniu builiu, fokačija ir kedrų riešutais.
A. Matačiūnas džiaugiasi atradęs įmonę, tiekiančią restoranui šviežią ekologišką žuvį. „Perkame iki 1 kg šamus, kurie neturi riebalinio sluoksnio ir nemalonaus poskonio. Man pačiam ši žuvis buvo tikras atradimas“, – prisipažįsta šefas. Taigi, ir šį kartą virtuvės meistras nepraleido progos svečius pamaloninti šamo filė patiekalu su lęšiais, spalvotais žiediniais kopūstais, marinuotais pankoliais, migdolais ir beurre blanc padažu.
Tuomet svečiai ragavo jautienos didkepsnį su džiovintų slyvų ir „Earl Grey“ arbatos piurė, cinamono skonio špinatais, moliūgais ir pipiriniu padažu.
Na, o desertui buvo patiekti naminiai triufeliai. Desertai restorane – išskirtinai rankų darbo. Jiems paruošti, anot A. Matačiūno, svarbiausia naudoti teisingas technikas skoniui ir struktūrai išgauti. O šių konditerijos paslapčių pats virtuvės šefas ir restorano savininkas mokėsi iš prancūzo konditerio Pierre’o-Julieno Rebuzzi.
Skanėstai restorane patiekiami nedidelėmis porcijomis – lyg vieno kąsnio užkandukai. Tad net ir po sočių pietų ar vakarienės tas gardus kąsnelis saldėsio tampa paskutiniu nuostabios viešnagės restorane akordu.