Vėlų penktadienio vakarą prie ilgo stalo Liepų alėjoje įvyko penktus metus organizuojama vakarienė po atviru dangumi.
Svetingumo namų „Monte Pascis“ įkūrėjos Indros Ramanauskienės teigimu, tai, kad pageidavusių į ją atvykti svečių vietų skaičius buvo užpildytas likus dviems savaitėms iki renginio, rodo augančius žmonių pomėgius valgyti ne tik gardžiai, bet ir įdomiai.
„Be to, matome, kad gurmanams svarbu dalytis emocijomis ir bendravimu ne tik su savais, bet ir nepažįstamais, kuriuos po vakarienės jau galima vadinti savais“, – kalbėjo I.Ramanauskienė.
Svečiai mėgavosi ant žarijų keptų pomidorų sriuba su kalmarais; burata sūriu su vytintais pomidorais, fermentuotų pomidorų žele ir avietėmis; jautienos didkepsniu su patisonais bei baravykais. Desertui buvo patiektas R.Vasiliausko patobulintas tiramisu.
Itališkai vakarienei būtina ilga, apetitą žadinanti įžanga – todėl prieš ją buvo pristatyti senas tradicijas turintys ir šiuolaikiniai aperityvai.
Temperamentą, spalvas, skonius ir pojūčius stiprino vakarienės draugai ir partneriai: Dante Alighieri draugijos vadovas profesorius Stefano Lanza parengė viktoriną iš „neišgooglinamų“ klausimų ir net įsteigė prizą – italų kalbos kursus), kauniečiams puikiai žinomų skanėstų krautuvėlės atstovai pasidalino sezono naujienomis.
„Šventės tikslas – nusikelti vienam vakarui į Italiją, ragauti, atsiduoti pietietiškam gyvenimo stiliui ir, svarbiausia, perimti italų mokėjimą džiaugtis gyvenimu čia ir dabar“, – kalbėjo I.Ramanauskienė.