Šį sekmadienį gatvės maisto turgus grįžta su dar daugiau įvairovės bei meta naują iššūkį: renginio tema – drąsus maistas.
„Tvarkydami šiukšles po pirmojo „Turgus 2.0“ patyrėme keistą dalyką. Mesdami jas į konteinerius supratome, kad jos kvepia skaniai. Nors ten ir buvo atliekos, tai buvo kokybiškų produktų atliekos. Tai mus privertė susimąstyti apie tai, kur vis dėl to yra gastronomijos ribos, jei net šiukšlės kartais kvepia skaniai“, – apie tai, kaip gimė antrojo renginio tema, pasakojo vienas iš renginio organizatorių Dominykas Čečkauskas.
Renginio organizatoriai šio sekmadienio turgaus lankytojų ir dalyvių nusprendė pasiteirauti, kas jų nuomone yra ar turi būti valgoma ar nevalgoma apskritai, todėl neatsitiktinai pasirinkta tema – drąsus maistas.
Turguje dalyvaus ūkininkai, auginantys neįprastus padarus ar spaudžiantys ypač aromatingus sūrius, „Austrių maestro“ kvies vaišintis retomis jūros gėrybėmis, maisto vagonėlių ir pop-up restoranų šefai siūlys išmėginti neįprastus skonių derinius, o „Turgus 2.0“ kulminacija taps vabzdžių degustacija.
Organizatoriai pasakojo, kad patiems drąsiausiems lankytojams kartu su renginio draugais „Insektariumas“ paruošė retą progą Lietuvoje paragauti įvairių rūšių vabzdžių, o mažuosius turgaus lankytojus kvies apžiūrėti gyvus vabalus.
„Turgaus meniu sekmadienį rasite šilkverpių lervų, juodųjų skruzdėlių, svirplių, didžiųjų milčių ir dar daug kitų skanėstų“, – pasakojo Mindaugas Jakas.
„Valgysime dalykus, kurie krebždės, rangysis, smirdės, o ausis kutens iššūkį mūsų estetiniam suvokimui keliantys industrinės muzikos garsai, kuriais rūpinsis „Kablys“. Viską vainikuos naktinis gastronominio kino seansas po atviru dangumi“, – sekmadienio planais pasidalino Darius Kupliauskas.