Uogų ikrų dėžutė
Pasiflorų putėsiams: 560 ml riebios grietinėlės, 100 g cukraus, 60 ml pasiflorų tyrės.
Migdoliniams blyneliams: 250 g sviesto, 190 g miltų, 3 kiaušinių, 130 g miltelinio cukraus, 105 g migdolų miltų.
Vaisių ikrams: 200 ml aviečių sulčių, 200 ml greipfrutų sulčių, 4 g agaro miltelių, saulėgrąžų aliejaus.
1. Paruoškite pasiflorų putėsius. Užkaitinkite grietinėlę su cukrumi iki 75 laipsnių, tada atvėsinkite iki 64 laipsnių ir įmaišykite pasiflorų tyrę.
Išpilstykite į indelius ir padėkite į šaldytuvą sustingti.
2. Pagaminkite migdolinius blynelius. Visus ingredientus gerai sumaišykite, įdėkite į šaldytuvą 10 minučių, kad miltai pabrinktų ir masė kiek apstingtų. Iškočiokite iki pusės centimetro storio blyną ir kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15–20 minučių, kol gražiai paruduos. Tada iš dar karštos tešlos su stikline išspauskite apvalius sausainius-blynelius. Atvėsusi tešla taps trapi.
3. Paruoškite vaisių ikrus. 2 g agaro miltelių sumaišykite su aviečių sultimis, užvirkite ir minutę pavirkite. Supilkite į buteliuką ir karštą skystį varvinkite lašeliais į indą su saulėgrąžų aliejumi – taip gausite vadinamuosius ikrus. Palaukite, kol sustings, ir nuplaukite „ikrus“ šaltu vandeniu. Analogiškai pagaminkite ir greipfrutų ikrus.
4. Patiekite desertą – ant putėsių sudėkite vaisių ir uogų ikrus ir šalia išdėliokite migdolinius blynelius.
Stračiatelos sūrio užkandis
Reikės: 400 g šviežio stračiatelos (stracciatella) sūrio, 240 g šparagų, 160 g agurkų, druskos, pipirų, alyvuogių aliejaus.
1. Nuvalykite šparagų kotelius ir nulupkite agurkus. Šparagus lengvai apvirkite 20 sekundžių, atšaldykite ir nusausinkite, pabarstykite druska ir pipirais. Agurkus taip pat pabarstykite druska ir pipirais ir palaikykite šaldytuve apie valandą.
2. Įdėkite į lėkštę stračiatelos sūrio ir šalia gražiai išdėliokite šparagus ir agurkus. Galite pagardinti valgomais žiedais – agurklių arba nasturčių. Viską pabarstykite druska, pipirais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi.
Veršiena su šakninėmis daržovėmis
Reikės: 600 g veršienos nugarinės su kauliuku.
Morkų tyrei: 400 g morkų, 70 g sviesto, 35 ml apelsinų likerio
Šakninėms daržovėms: saliero, ropės, pastarnoko, 1,5 kg druskos.
1. Paruoškite šaknines daržoves. Apvoliokite jas druska ir kepkite orkaitėje, kol suminkštės, maždaug 40 min.–1 val. Ar daržovės iškepė, galite sužinoti įbedę smeigtuką arba patikrinę maisto termometru – daržovės bus iškepusios, kai vidinė jų temperatūra pasieks 72 laipsnius. Iškepusias daržoves nulupkite, supjaustykite norimomis formomis, pabarstykite druska, pipirais, mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis ir apkepkite keptuvėje, kad gražiai apskrustų.
2. Pagaminkite morkų tyrę. Sviestą išlydykite keptuvėje ir šiek tiek padeginkite ant mažos ugnies, kad jis įgautų riešutų skonį. Dėkite smulkiais kubeliais supjaustytas morkas ir paskrudinkite. Tada puodą užtraukite maistine plėvele, sumažinkite ugnį iki minimumo ir troškinkite, kol morkos suminkštės. Į morkų masę supilkite likerį ir trintuvu sutrinkite iki vientisos masės.
3. Iškepkite mėsą. Padalinkite į keturis gabaliukus, pabarstykite druska ir pipirais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite keptuvėje arba ant beržinėmis malkomis kūrento grilio.
4. Patiekite lėkštėje – įdėkite po gabaliuką mėsos, šiek tiek keptų daržovių ir morkų tyrės.
Aviečių kokteilis
Reikės: 160 ml džino, 35 ml citrinų sulčių, saujos aviečių, saujos juodųjų serbentų, 10 g kiaušinio baltymo, dviejų saujų ledukų
1. Visus ingredientus sudėkite į kokteilių plaktuvą ir gerai suplakite. Nukoškite gėrimą per sietelį ir dar kartą paplakite kokteilių plaktuve, kad susidarytų putos iš kiaušinio baltymo. Išpilstykite į taures.