Lietuvoje įvyko neįprastos kulinarinės varžytuvės

2018 m. birželio 29 d. 19:23
Britų dievinamas indiškas patiekalas atranda vis daugiau gerbėjų ir Lietuvoje.
Daugiau nuotraukų (43)
Lietuviams jau nebereikia aiškinti, kas yra vištienos karis, žinomas kaip chicken Tikka Masala. Maža to, kai kurie jų yra netgi puikiai įgudę gaminti šį aštrų ir aromatingą indišką patiekalą.
Tuo buvo galima įsitikinti gražų ketvirtadienio vakarą Didžiosios Britanijos prekybos rūmų (angl. British Chamber of Commece) surengtame indiško kario gaminimo ir degustavimo renginyje „Curry Cook-of“.
Šis renginys, kurio sumanytoju yra „Sues Indian Raja“ restorano vykdomasis direktorius, Indijos ambasados garbės konsulas Rajinderis Kumaras Chaudhary, Vilniuje buvo surengtas jau penktąjį kartą.
O mintis tokį renginį pradėti rengti Lietuvoje kilo todėl, kad vištienos karis yra turbūt vienas labiausiai Jungtinę Karalystę reprezentuojančių patiekalų. 
Britanijoje indiška virtuvė turi senas tradicijas, o kario ruošimo varžybos yra itin populiarios verslo kompanijose. Tad nenuostabu, kad nuo 1999 metų veikiantys Didžiosios Britanijos prekybos rūmai nusprendė šias tradicijas perkelti ir į Lietuvą.
Renginio metu šešios komandos varžėsi tarpusavyje, kuri geriau pagamins du kario patiekalus. Vienas jų privalėjo būti minėtasis klasikinis vištienos karis Tikka Masala, o antrąjį receptą komandos galėjo pasirinkti pačios. Vienintelė sąlyga – tai irgi turėjo būti indiškas patiekalas, į kurio sudėtį įeitų karis.
Dalis renginyje besivaržiusių komandų atstovavo įmonėms, priklausančioms Didžiosios Britanijos prekybos rūmams, bet buvo ir kitokių dalyvių. Pavyzdžiui, indišką karį gamino ir du britai - Stuartas Kempas ir Darrenas Coltmanas, pasivadinę "Cricket Club of Lithuania", nes labai mėgsta žaisti kriketą.
Šie britai indiško vištienos kario gaminimo varžybose dalyvauja nuo pat pradžių, nors nė karto anksčiau jų nebuvo laimėję. Tačiau šįkart jiems pasisekė ir pagaliau vyrukų paruoštas karis pripažintas geriausiu.
Komandų pagaminti valgiai buvo degustuojame „Čiop Čiop“ kulinarinės studijos stogo terasoje ir vertinami tiek publikos, tiek ir komisijos.
Vertinimo komisiją šiemet sudarė trys nariai. Jau minėtasis R.K.Chaudhary, indiško kraujo turintis restorano „Gaspar's“ įkūrėjas ir šefas Gasparas Fernandesas bei kompanijos „Baltic Master“ prekės ženklo šefas, knygų apie lietuvišką maistą bendraautorius Evaldas Žaliukas.
Jie visi ragavo vištienos karį ir rinko tris geriausius patiekalus, atsižvelgdami ne tik į patiekalo skonį, tekstūrą, prieskonių dermę, bet ir į pateikimą bei komandos prisistatymą.
Publika taip pat vertino komandas, ragaudami jų pagamintus laisvai pasiinktus indiškus patiekalus, tarp kurių buvo ir vegetariškas karis, ir karis su aviena ar karis su jūros gėrybėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.