Tądien čia jau trečiąsyk vyko ypatinga šventė – „Big Green Egg's Flavour Fair“ festivalis, subūręs nemažą žalių kiaušinio formos keramikinių kepsninių gerbėjų būrį, kurių šiemet laukė ne viena staigmena.
Visi, kas yra dalyvavę tokiame festivalyje anksčiau, žino, kad čia yra unikali proga paragauti geriausių Lietuvos šefų kepsninėse „Big Green Egg“ iškeptų gardžių patiekalų. Šiemet sultingi patiekalai buvo ruošiami iš mėsos, žuvies, jūros gėrybių, taip pat buvo galima pasimėgauti nuostabiais burgeriais, salotomis ar kepsninėse pagamintais desertais.
„Big Green Egg“ skonių mugėje šiemet tvyrojo nuostabi atmosfera: grojo gyva muzika, vietoje buvo kuriamomis sūrio skulptūros, be to, vyko loterija, kurios pagrindinis prizas buvo „Big Green Egg MiniMax“ kepsninė.
Žinoma, svarbiausia buvo tai, kad renginio svečiai iš geriausių Lietuvos šefų galėjo išgirsti įdomių receptų ir daugiau sužinoti apie maisto ruošimo „Big Green Egg“ griliuose galimybes, kurios pasirodo, yra beribės.
Žaliąsias kiaušinio formos kepsnines galima naudoti ne tik kaip grilių, bet ir kaip krosnį, rūkyklą ar orkaitę.
Ne vienas jau spėjo įsitikinti, kad jose galima iškepti viską: nuo kepsnių iki picų ar pyragų, nuo žuvies iki midijų.
„Big Green Egg“ kepsninėse galima netgi paruošti gardžią pomidorų šaltsriubę gaspačą, ką šį sekmadienį skonių mugėje įrodė „Forto“ restoranų tinklo šefas Arūnas Stoškus.
Tad ar reikia stebėtis, kad šias kepsnines spėjo pamėgti ne tik žinomi šalies ir pasaulio šefai, bet ir tokie žmonės, kaip „Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas ar šeštadienį už Jungtinės Karalystės princo Harry ištekėjusi aktorė Meghan Markle?
Prieš porą metų socialiniame tinkle „Instagram“ naujoji Sasekso hercogienė pozavo prie „Big Green Egg“ kepsninės, kurioje čirškėjo kalakutas.
Apie meilę šiam griliui M.Markle prisipažino ir keliuose interviu.
Pavyzdžiui, žurnalo „Glamour“ paprašyta įvardinti, kokia jos yra tobula laisva diena, ji sakė: „Aš mėgstu su savo iš prieglaudos paimtu šunimi Bogartu pabėgioti keliukais tarp tarpeklių. Vėliau ūkininkų turguje nusiperku sezoninių produktų, butelį rožinio vyno ir su savo draugais savo namo vidiniame kiemelyje kepu.
Kepu ant „Big Green Egg“, kurį pasidovanojau per gimtadienį. Tai yra nuostabus keramikinis grilius ir aš esu tiesiog jo apsėsta.
Per Padėkos dieną jame kepiau kalakutą. Taip pat jis tarnauja ir kaip picos krosnis“.
„Big Green Egg“ kepsninių gretos sparčiai auga ir Lietuvoje. Kalbos apie tai, kad elegantiškame iš ypatingos keramikos pagamintame griliuje galima paruošti bet ką, sklinda iš lūpų į lūpas, o paragavę gardžių „Big Green Egg“ kepsninėse keptų patiekalų, jas susigundo įsigyti vis daugiau žmonių.