Naująjį „Dublio“ šefą Andrių Kubilių įkvepia gamta ir prosenelės užrašai

2018 m. balandžio 25 d. 11:20
Lrytas.lt
Kuo unikalūs Baltijos regiono skoniai? Virtuvės šefas Andrius Kubilius, neseniai pradėjęs diriguoti restorano „Dublis“ komandai, pastaruosius mėnesius leido ieškodamas atsakymo į šį klausimą. 
Daugiau nuotraukų (7)
Visos restorano komandos užrašai bei kulinariniai eksperimentai pagaliau prieinami kiekvienam – „Dublis“ pristato naują meniu, kuriame dėmesys skiriamas tam, kas artima ir šiuolaikinėms to interpretacijoms.
„Mūsų kulinarinės paieškos prasidėjo nuo gamtos ir joje randamų skonių tyrimo. Naujoji Baltijos regiono virtuvė jungiasi su prieš dešimtmetį išgryninta „New Nordic“ kulinarine filosofija.  Tai –dešimties taisyklių maisto kūrybos filosofija, kurioje ypatingas dėmesys skiriamas produktų sezoniškumui, lokalumui, bendruomenės kūrimui ir tvarumui. 
Toli dairytis juk nereikia, nuostabių skonių galime rasti vos išėję į gretimą parką. Štai Vilniaus Bernardinų sode tuoj prasidės briedžiukų sezonas  – tai vieni brangiausių pasaulio grybų, kurių Lietuvoje mažai kas ragavęs! 
Mes vis ieškome egzotiškų virtuvių, tačiau pamirštame, kad Baltijos regionas – labai turtingas ir unikalus. Tad naujoji „Dublio“ virtuvė kvies iš naujo pažinti skonius, kurie mums kultūriškai artimi“, – pasakoja šefas A.Kubilius. 
Darbą naujoje virtuvėje jis pradėjo plėsdamas restorano komandą. Šiame vis dar laisva viena, labai egzotiškai skambanti pozicija –laukinių gėrybių rinkėjas. 
„New Nordic“ filosofijos ir Baltijos regiono virtuvės pagrindas – šviežios, sezoninės gėrybės. Jos nebūtinai populiarios, nebūtinai tos, kurias lengvai įsigysi artimiausiame turgelyje. Restoranų versle konkurencija didelė, tad tegu laimi geriausi. O geriausi man asocijuojasi su kūrybiškumu ir su pačiais geriausiais ingredientais“, – neįprastai skambančią darbo poziciją paaiškino restorano šefas. 
Dešimt metų gastronomijos srityje dirbantis A.Kubilius įkvėpimo ieško ne tik gamtoje, bet ir prosenelės užrašuose. Jos pomėgis kulinarijai A.Kubiliaus šeimoje buvo perduodamas iš kartos į kartą. 
„Prosenelė mokslus baigė Prancūzijoje, išleido keletą knygų apie maisto gamybą, vadovavo žurnalui „Moteris“. Ji pati mokė kulinarijos ir vadovavo sveikatingumo valgyklai. Turiu išsaugojęs nemažai jos užrašų ir knygų, jau galvoju apie tai, kaip jos receptus prikelti naujam gyvenimui“, – sako naujasis „Dublio“ virtuvės šefas.
Jis teigia, kad naujoji Baltijos regiono virtuvė paremta eksperimentais – juk tai naujoji mūsų regiono virtuvė. 
„Viena didžiausių vertybių laikau nuolatinį mokymąsi, tad labai džiaugiuosi, kad ir „Dublio“ restorane turime žingeidžią komandą. Tą norą atrasti, pažinti ir tobulėti mes siekiame perduoti ir restorano svečiams – esu įsitikinęs, kad tik laikydamasis tokio požiūrio šiuolaikinis restoranas gali išlaikyti populiarumą tarp klientų. Šiandien mūsų noras – priversti naująją Baltijos regiono virtuvę pamilti ne tik lietuvius, bet ir svečius iš užsienio“, – sako A.Kubilius.
Dublisrestoranaskur pavalgyti
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.