Kembridžo kunigaikštienė ne vienąkart yra minėjusi, kad šis troškinys yra jos mėgstamiausias patiekalas, kurį dažnai perka išsinešti arba mielai pati gamina namuose.
Net ir pirmojo savo nėštumo metu ji neatsisakydavo šio patiekalo ir valgydavo jį su artimiausiasis draugais.
Duodama interviu radijo stočiai „BBC Radio One“ Kate prisipažino mėgstanti aštrų maistą. O štai jos sutuoktinis princas Williamas ne itin.
Nepaisant to, sutuoktiniai mielai perka troškinį su kariu išsinešti. Taip, karališkoji pora gali pirkti maistą išsinešti, bet dėl griežtų saugumo taisyklių užsakytas maistas negali būti pristatytas tiesiai į Kensingtono rūmus.
Kate patinka vištienos su kariu troškiniu vaišinti ir svečius.
Pasidomėjus ar žmonos gaminamas maistas gardus, princas Williamas prisipažino, kad gal nelabai.
Kate prisiminė, kad kartą vakarienės metu keliems šefams princas Williamas guodėsi turintis susitaikyti su tuo, kad dažniausiai tenka valgyti žmonos pagamintą maistą.
Tuo metu princas pajuokavo, kad žmonos gaminamas maistas yra jo lieknumo priežastis.
Ką gi, ne visi mes esame geri virėjai, bet tai nereiškia, kad būtina nuleisti rankas.
Siūlome jums pabandyti pagaminti vištienos troškinį su kariu pagal nesudėtingą receptą, kurį pateikė interneto svetainė „Delish“.
Tikime, kad šis troškinys, kurį paruošite vos per pusvalandį, patiktų ir pačiai Kembridžo kunigaikštienei Catherine.
Reikės:
2 v. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus;
1 vidutinio dydžio pjaustyto svogūno;
1 kg kubeliais supjaustytų vištienos krūtinėlių be kaulo;
3 supjaustytų skiltelių česnako;
1 v. š. šviežiai sutarkuoto imbiero;
1 a. š. paprikos;
1 a. š. ciberžolės;
1 a. š. kalendros;
pusės a. š. kumino;
1 skardinės trintų pomidorų;
pusės puodelio vištienos sultinio;
pusės puodelio tirštos grietinėlės;
druskos;
šviežiai maltų juodųjų pipirų;
supjaustytų šviežių kalendrų papuošimui;
Išvirtų „Basmati“ ryžių garnyrui;
Pitos arba indiško paplotėlio „naan“ garnyrui;
citrinos ketvirčių sultims išspausti.
Gaminimas:
1. Dideliame puode pašildykite aliejų. Įdėkite svogūną ir pakepinkite 5-7 minutes, iki suminkštės ir įgaus švelnų auksinį atspalvį.
Tada įdėkite vištieną ir apkepkite iš visų pusių, kol pagels.
Įmaišykite česnaką ir imbierą ir pakepkite dar kelias minutes.
2. Sudėkite visus kitus aromatinguosius prieskonius ir pakepkite dar apie minutę. Tada supilkite konservuotus pomidorus, vištienos sultinį ir lėtai pavirkite ant nedidelės ugnies.
3. Įmaišykite grietinėlę, tada pagardinkite troškinį druska bei pipirais. Pavirkite dar apie 10 min., kol vištienos gabaliukai gerai iškeps ir taps minkšti.
4. Papuoškite šviežia kalendra ir patiekite su ryžiais, šalia padėta pita arba indišku paplotėliu bei citrinos ketvirčiais sultims išspausti.
Skanaus!