Gurmanus kviečia į išskirtinę vakarienę – ją ruoš geriausi šalies šefai

2018 m. vasario 15 d. 11:59
Lrytas.lt
Profesionaliausi Lietuvos virtuvės šefai kuria mums skonių šventę ir kviečia į išskirtinę vakarienę, kuri vyks viešbučio „Novotel“ restorane. 
Daugiau nuotraukų (4)
Pasinersime į jaukią erdvę, nustebinsime novatoriškais sprendimais, pasidžiaugsime išradingais patiekalais, burnoje tirpstančiais naujais skoniais, praplėsime žinias apie pasaulines gastronomijos madas.
Prieš ketverius metus suburta Nacionalinė šefų rinktinė, turinti tarptautinę patirtį, iškovojusi medalius pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA/Culinary Olympics 2016“ bei kulinarijos čempionate „Culinary World Cup 2014“ Liuksemburge, ruošiasi atstovauti Lietuvai pasaulio kulinarijos  konkurse „Culinary World Cup 2018“, kuris vyks lapkričio 23 – 29 d. Liuksemburge. 
Čempionate rungsis 30 stipriausių nacionalinių šefų komandų iš Kanados, JAV, Jungtinių Arabų Emiratų, Meksikos, Norvegijos, Singapūro, Švedijos, Pietų Korėjos, Tailando ir kt. 
Lietuvos šefų komandą sudaro patyrę virtuvės meistrai: kapitonai - Deivydas Praspaliauskas (restoranas „Amandus“) ir Darius Dabrovolskas („Vytautas Mineral SPA); Jaroslav Orševski (restoranas „Siesta“) Vytautas Zdanauskas (viešbutis „Novotel“); Nikita Vornik, Artūras Samavičius („City Chef“), Jevgenijus Volkovas (restoranas „Apvalaus stalo klubas“); Toma Piskarskaitė ir Irena Bukauskautė-Petrik (restoranas „Amandus“). 
Vakarienės metu su Lietuvos šefų komanda dalyvaus švedų virtuvės meistras Douglas Spiik – nacionalinių komandų treneris, modernios gastronomijos žinovas, pasaulio kulinarijos čempionato „Culinary World Cup 2014“ aukso laimėtojas, pasaulio kulinarijos olimpiados „IKA Culinary Olympics 2016“ sidabro medalio laimėtojas, „WorldChefs“ sertifikuotas teisėjas, 2014 m. išrinktas į Pasaulio asociacijos meistriškumo šefus.
Nacionalinių komandų rungtis, kurioje su pasaulio šalių virtuvės virtuozais kovosime, susideda iš dviejų dalių: ART stalas ir karštoji virtuvė, kurios esmė - 6 šefai turi pagaminti 110 vienodų porcijų trijų  patiekalų – užkandį, karštą patiekalą ir desertą. 
Šiuos tris konkursinius patiekalus, ruošiantis pasaulio kulinarijos čempionatui, siūloma paragauti renginio svečiams.
Prie vakaro patiekalų valgiaraščio someljė atskirai pasiūlys derančius vynus.
Dalyvaujantys šventinėje vakarienėje padovanos ne tik šventę sau, bet ir parems Nacionalinę šefų rinktinę: surinktos lėšos bus skiriamos komandos pasiruošimui bei dalyvavimui pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World Cup 2018“.
Vieta: Viešbučio „Novotel“ restoranas, Gedimino pr. 16, Vilnius.
Data: 2018 m. vasario 17 d., šeštadienis, nuo 19:00 iki 22:00 val.
Išankstinė registracija ir informacija el. paštu vadybininke@lrvvk.lt arba mob. +370 615 67405.
vakarienėšefasLRVVKA
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.