Turbūt veikiamas savo studijos sienų TV3 laidos „Gardu Gardu“ kulinarijos šefas Gianas Luca dar kartą pagamins tradicinį itališką patiekalą – tagliatelle makaronus su lietuviška vištiena ir netradiciniu apelsinų padažu, kuriame nebus nei druskos, nei pipirų.
Gianas Luca niekada nenustoja stebinti: jis druską ir pipirus žada pakeisti ančiuviais. Kai žiūrovai pamatys, kaip Ali nekantravo paragauti, tikrai susigundys išbandyti charizmatiškojo italo patarimus ir savo virtuvėse.
Smagiai pasidarbavę ir užkandę laidos vedėjai pereis, anot Ali, prie linksmiausios dalies – deserto. Konditerijos šefas taip pat įneš savų improvizacijų ir patį tradiciškiausią prancūzišką desertą pagamins savaip: pistacijų krembriulė (creme brulee) jis pagardino greitai pagaminamais braškių ledais.
Kas atsitinka, kai maistinė plėvelė yra neteisingai nukerpama, kokioje šalyje gimė maisto gaminimo procesų pavadinimai ir daug kitų linksmų ir rimtų patarimų – jau šeštadienį 9.30 val. televizijos laidoje „Gardu Gardu“!
Ką „Gardu Gardu“ studijoje gamins Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas?
Naminiai makaronai su vištienos, ančiuvių ir apelsinų padažu
Reikės:
200 g kvietinių miltų,
100 g kiaušinių masės (2 kiaušiniai),
500 g vištienos šlaunelių mėsos be kaulo ir odos,
2 apelsinų,
2–3 ančiuvių filė gabaliukų,
1 skiltelės česnako,
alyvuogių aliejaus kepimui,
šviežių mėtų lapelių.
Gaminame
Apelsinus nulupti peiliu ir nepalikti baltos odelės. Supjaustyti kubeliais. Žievelę taip pat supjaustyti smulkiomis juostelėmis.
Į keptuvę įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, įmesti nuluptą nesmulkintą česnako skiltelę ir pakepinti ančiuvių filė gabaliukus, kol jie visiškai suirs. Tada sudėti kubeliais pjaustytą vištieną ir gerai apkepti. Suversti apelsinų kubelius, gerai išmaišyti ir ir patroškinti 5 minutes. Suberti apelsinų žieveles ir vėl keletą minučių patroškinti. Išjungti kaitrą.
Ant darbastalio pasidaryti miltų kauburėlį su duobute, į kurią supilti kiaušinių masę arba įmušti kiaušinius. Gerai išminkyti tešlą. Jei neturite pastos gaminimo mašinėlės, labai plonai (1 mm) iškočioti tešlą, gerai apibarstyti miltais, susukti į ritinėlį ir supjaustyti norimo storio juostelėmis. Virti 2–3 min.
Išvirtus makaronus nukošti, padažo keptuvę vėl dėti ant ugnies, suversti į ją makaronus, gerai išmaišyti ir porą minučių pakaitinti. Patiekti su šviežių mėtų lapeliais.
Jei reikia pabarstyti šviežiai malta druska ir pipirais. Skanaus!
Pistacijų krembriulė su braškių ledais
Krembriulė reikės:
300 g grietinėlės,
100 g pieno,
180 g kiaušinių trynių masės (9 tryniai),
60 g cukraus,
30 g pistacijų pastos,
50 g cukraus karamelizavimui.
Ledams:
500 g šaldytų braškių,
500 g grietinėlės,
50 g cukraus pudros.
Gaminame
Gaminant krembriulė puode užvirti grietinėlę ir pieną. Kambario temperatūros kiaušinių trynius išplakti su cukrumi, įdėti pistacijų pastos ir dar kartą perplakti.
Nuolat maišant po truputį su pauzėmis pilti užvirusį grietinėlės ir pieno mišinį. Išmaišyti iki vientisos masės, kurią supilti atgal į puodą ir pastatyti vėl ant ugnies. Maišant kaitinti iki pradės garuoti. Tada nukelti nuo ugnies ir išpilstyti masę į norimus indelius.
Indelius sustatyti į skardą. Į skardą pilti vandens, kad apsemtų du trečdalius indelių aukščio. Kepti iki 120°C įkaitintoje orkaitėje vieną valandą. Iškepusią atvėsinti, apibarstyti paviršių cukrumi ir karamelizuoti.
Ledams šaldytas braškes ir cukraus pudrą suberti į smulkintuvą ir sumalti. Supilti grietinėlę ir dar kartą permalti. Šaukštu formuoti ritinėlius ir patiekti kartu su krembriulė. Skanaus!