Sukurti subalansuotas ir sveikas tokių klasikinių patiekalų, kaip Benedikto kiaušiniai, šakšuka ar blynai, versijas komandai buvo tikras iššūkis.
Audrius Sabaliauskas, „Health” savininkas bei idėjos sumanytojas, sakė: „Išlaikyti tinkamą baltymų, gerųjų riebalų ir visaverčių angliavandenių balansą pusryčių meniu itin sunku.
Tradiciškai esame linkę manyti, kad būtent ryte galime sau leisti paskanauti šiek tiek riebesnio padažo ar saldesnių patiekalų, tačiau taip apkrauname virškinimo sistemą ir užuot visą likusią dieną jautęsi pilni energijos, snūduriuojame ir norime patinginiauti.”
Kurdama pusryčių meniu „Health” komanda siekė, kad kiekvienas patiekalas būtų toks pat skanus, kaip ir tradicinė jo versija.
Pavyzdžiui, riebų olandiškąjį padažą, kuriame gausu sviesto, virtuvė pakeitė burokėlių ir morkų putėsiais, kurie išvaizda bei skoniu ne tik nenusileidžia klasikiniam variantui, bet ir jį pranoksta maistingosiomis savybėmis.
„Health” ypač didžiuojasi šokoladine avižine koše, kurioje cukrus pakeistas natūraliu augalu stevija, be to naudojama tik aukščiausios kokybės gryna kakava – valgydami galite mėgautis šokolado skoniu nekankindami savęs mintimis apie papildomas kalorijas.
Restoranas visiškai atsisakė sviesto ir cukraus, tad dieną galite pradėti lengvai ir taip pat visavertiškai mėgautis savaitgaliu.
„Taip pat pristatome ir papildytą pagrindinį meniu, kuriame gausu patiekalų vegetarams bei veganams. Pasirinkus tokią dietą svarbu gauti pakankamai baltymų, tačiau pastebėjome, kad šiai grupei sunku rasti pilnaverčių patiekalų valgant ne namie”, – sakė A.Sabaliauskas.
Vėlyvi pusryčiai bus patiekiami kiekvieną sekmadienį nuo 11 iki 15 val.