Lėtai, bet užtikrintai daugėja žmonių, kurie jūros produktus renkasi pietums, pusryčiams, o ypač vakarienei.
Maža to, pastebima, kad Lietuvoje daugėja gurmanų, trokštančių atrasti naujus skonius ir išbandyti vis įdomesnius produktus. Tad kiekviena nauja vieta, kur galima įsigyti išskirtinių produktų, sulaukia ypač didžiulio visuomenės susidomėjimo.
Viena tokių išskirtiniais jūros produktais prekiaujančių vietų yra parduotuvių tinklas „Šiaurės jūra“. Šio tinklo parduotuvių yra trijuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.
Šiose parduotuvėse prekiaujama šviežia, kokybiška žuvimi iš viso pasaulio – nuo Šri Lankoje sugauto tuno, oto iki įmantraus švediško delikateso – skardinėse fermentuotų strimelių.
Be to, čia galima įsigyti krabų, gyvų omarų iš Kanados, austrių, šukučių ir panašiai. Iš viso parduotuvėse yra apie 40-50 rūšių prekių.
Kadangi žuvies gerbėjų ratas nenumaldomai plečiasi, šiandien, spalio 26 dieną, Vilniaus Užupio rajone, Zarasų gatvėje 5, buvo atidaryta dar viena, jau ketvirtoji „Šiaurės jūros“ parduotuvė.
Tai – didžiausia tinklo parduotuvė, kurioje gurmanai galės ne tik įsigyti įvairių jūros produktų, bet ir susipažinti su jų paruošimo subtilybėmis.
Parduotuvės atidarymo metu ypač didelio svečių dėmesio sulaukė net šešių rūšių juodieji ikrai „Calvisius“, kuriuos „Šiaurės jūra“ šeimininkas Žilvinas Pupkus pavadino šio sezono sensacija. Su šiuo karališku produktu svečius supažindino specialiai į atidarymo šventę atvykęs ikrų ekspertas iš Italijos Romanas Schaetti.
Be ikrų, naujoje parduotuvėje bus galima įsigyti ir įvairiausių kitokių jūros produktų: nuo šviežių iki šaldytų.
Tiesa, pirkėjai turėtų žinoti, kad šviežia žuvimi parduotuvė prekiaus tik nuo trečiadienio iki šeštadienio. Pirmadienį-antradienį bus siūloma tik šaldyta ar konservuota produkcija, o sekmadieniais parduotuvė nedirbs.
Pasidomėjus, ar skiriasi skirtinguose miestuose esančių parduotuvių asortimentas, Ž.Pupkus sakė, kad šiek tiek. Tai lemia savitas pirkėjų požiūris į žuvį.
Pavyzdžiui, klaipėdiečiai „Šiaurės jūros“ parduotuvėje visiškai nesidomi menke ar starkiu, nes turi pakankamai šviežios vietoje sugautos šios rūšies žuvies.
Kauniečiai ypatingą dėmesį teikia kokybei ir ypač geidžia ekologiškų produktų.
Tuo metu vilniečiai pasižymi ypač išlavintu skoniu ir ypatingu naujovių troškimu.
„Jie nuolatos mūsų klausia, kas bus naujo kitą mėnesį. 40-50 rūšių produktų jiems nebeužtenka. Sakau jiems, kad rinkoje nėra tiek pasirinkimo, kad kas mėnesį galėtume atvežti kažko naujo“, – šyptelėjo Ž.Pupkus, kurio tikslas – patenkinti net ir pačius reikliausius klientus.