Paruošti skanią kavą lengviau žinant pagrindines šio pretenzingo gėrimo subtilybes. „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Visa tiesa apie kavą“ praktiškais patarimais ir sukauptomis žiniomis dalysis kavos ruošimo čempionato nugalėtojas Tomas Rudys.
Tomas įsitikinęs, kad keletas kavos virimo gudrybių gali padėti pasigaminti nuostabaus skonio kavos.
„Jeigu mėgstate intensyvaus skonio espreso ar baltintą kavą, rinkitės kavos pupelių mišinį, kuriame yra robustos. Arabikos mišinius rekomenduoju švelnaus skonio juodos kavos mėgėjams. Kolumbijos arabika turi malonų rūgštelės poskonį dėl specialaus pupelių paruošimo brangesniu – drėgnuoju būdu“, – šypsojosi kavos guru antrojoje „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje apie kavą T.Rudys.
Kuo skiriasi rūšinė kava nuo mišinių, į ką verta atkreipti dėmesį renkantis kavą bei dar daugiau kavos subtilybių bus atskleista laidų „Visa tiesa apie kavą“ cikle. Kavos ruošimo ekspertas Linas Malinauskas šį kartą viešėjo televizijos laidų prodiuserės Rūtos Lukoševičiūtės-Daudienės ir jos vyro Mariaus namuose Širvintų rajone.
L.Malinauskas įsimylėjėlių porelei pademonstravo, kaip teisingai išsivirti espreso kavą lauko terasoje.
„Į mokos aparatėlį pilame šalto filtruoto vandens, tuomet į filtriuką dedame lėtai skrudintos maltos kavos ir ją sutrombuojame. Aparatą dedame ant židinio ir palaukiame kelias minutes, kol vanduo užvirs“, – aiškino kavos ruošimo ekspertas. Televizijos laidos metu Rūta su vyru paskanavo kavos, paruoštos iš Pietų Amerikos regione užaugintų kavos pupelių, kurios pasižymi ypač sodriu aromatu bei puikiu skoniu.
„Visa tiesa apie kavą“ – sekmadieniais 10.45 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją arba portale lrytas.tv.
Laidos rėmėjas – kava AROMA GOLD.