Mėsos mėgėjų rojuje laukė ir mieli, ir ne tokie malonūs atradimai

2017 m. spalio 13 d. 19:08
„Ančių medžioklė“
Kas gali labiau praskaidrinti niūrų savaitgalį, jei ne apsilankymas naujoje maitinimo vietoje?
Daugiau nuotraukų (10)
Už lango regėjome darganą, tad pradėjome ieškoti, kur galima gauti mėsos ir taip užkimšti niūrumą. Prisiminiau vietą pavadinimu „Meatbusters“, kas mums sufleravo, kad ko jau ko, bet mėsos ten tikrai turėtų būti.
Jų svetainėje prisižiūrėjus reklaminių produkcijos nuotraukų, klausimų nebeliko – važiuojame į Naujamiestį.
Prie įėjimo į akis krenta plevėsuojanti JAV vėliava – tai tarsi leidžia suprasti, kad čia gausime dalelę Amerikos BBQ tradicijų, ir mūsų entuziazmas toliau stiprėja.
Viduje mus pasitinka komiksų tapetai, akys pradeda raibuliuoti nuo spalvų, bet po poros sekundžių priprantame ir pradedame analizuoti valgiaraštį.
Akys pradeda klaidžioti po meniu. Tai pastebėjęs personalas (buvo ir savininkas?) pradeda mus konsultuoti, tad gauname asmeninį meniu pristatymą su skonio apibūdinimais ir nuotraukų peržiūromis. Viskas vyksta labai mandagiai ir jaučiamės kažkokie ypatingi.
Aš pasirenku BBQ šonkauliukus su kopūstų salotomis („coleslaw“) (8,50 EUR), žmona – Busterio jautienos mėsainį su portobelo grybu (8,88 EUR) ir limonado.
Laukdami maisto gurkšnojome mums dar nematytą gaivųjį gėrimą – mačią (2,50 EUR). Nors dažniausiai gėrimų atskirai nekomentuoju, ypač jei ne pačių gamybos, šį noriu paminėti. Labai patiko žaliosios arbatos skonio persipynimas su žaliąja citrina ir greipfrutu. Skonis labai išraiškingas ir stiprus - rekomenduoju.
Kadangi tie gėrimai gaminami su žaliosios arbatos ekstraktu, kuris kaip žinia – degina riebalus ar panašiai, jau įsivaizduoju, kaip valgis, kurio laukiame, mums visiškai nekenks (niekuo nepagrįsta ir tik mano asmeninė mintis, tad jei šis gėrimas nepadės numesti svorio – aš už tai neatsakau).
Atkeliauja šonkauliukai ir mėsainis, o šalia jų – pora pirštinių. Jas iš karto stumiame į šalį – mes profai, o profai valgo rankomis (patiko, kad pirštinės pagal spalvas paskirstytos, t.y., poniutės gali valgyti su rožinėmis ir taip išlikti damomis, net kai nusišypsojus matosi tarpdantyje įstrigusi mėsa).
Žmonos mėsainis buvo milžiniškas ir tikras gražuolis, beveik kaip iš nuotraukos. Buvo neblogo skonio, bet reikėtų kažkaip kitaip derinti kai kuriuos produktus. 
Pavyzdžiui, „Chipotle“ majonezo aštrumas užgožė pelėsinį sūri, jo net nesijautė. Grybas skanus, mėsos labai daug, bet ji man pasirodė nuobodi. Kokybiška, bet be specialaus brandinimo ar kitokio skonio.
Šonkauliukų išvaizda mane kiek suglumino – jie buvo beveik juodi. Net baisiai juodi, o šis vaizdas priminė svilėsius bei nevalgomą maistą.
Tas juodumas susiformavo dėl nemenko glazūros apskrudimo – dar dvi minutės grilyje, ir šonkauliai, tiksliau, jų glazūra būtų nevalgoma.
Tačiau šonkauliukai man visai patiko. Mėsa buvo labai gerai iškepta, lengvai slinko nuo kaulo, pati glazūra irgi skani, stipraus skonio.
Tik vienoje vietoje glazūra jau buvo pasvilusi, tad tos vietos negalėjau suvalgyti. Bet aš linkęs atleisti tą nesusipratimą.
Tad apibendrinant – gana įdomi vieta. Kainos nėra mažos, bet tiek mokėti galima, ir mes čia dar užsuksime. Tik reikėtų atidžiau kepti mėsą ir derinti produktus. 
Vertinimas: 8 iš 10
Kaina: 22,38 EUR

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.