Tokių ar panašių skambučių dažną savaitgalį sulaukia poilsio namų „Relax park“ ir kavinės Šventojoje savininkas kaunietis Aras Tarabilda.
Sezonui pasibaigus daugelis užeigų pajūryje užsidarė, Šventojoje iki šiol dirba vos viena kita.
Tad nenuostabu, kad pailsėti savaitgaliui atvykę žmonės, prieš vykdami pavalgyti į atokiau nuo miestelio įsikūrusią kavinę, pasiteirauja, ar ji dirba.
Ant jūros kranto įsikūrusi kavinė lankytojus šį sezoną nustebino du kartus: pasiūliusi ypatingų blynų ir patiekalų, kuriuos paruošė buvęs Ukrainos prezidento asmeninis virėjas.
Vasaros pabaigoje čia pradėjo dirbti buvusio Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus virėjas Maksimas Tonkonogovas.
Apie tai „Lietuvos rytas“ jau rašė, straipsnį galite skaityti žemiau:
Tačiau anksčiau už ukrainietį kavinę ėmė garsinti bulviniai blynai. Visą vasarą buvę topuose, jų pozicijų neužleidžia ir sezonui pasibaigus.
„Vasarą dėl jų vieni paskui kitus plūdo poilsiautojai. Pavalgo, išeina į paplūdimį, žiūrėk, atlekia kiti. Nereikėjo jokios reklamos – ji sklido iš lūpų į lūpas. Dėl šių blynų atvažiuodavo ir iki šiol atvažiuoja žmonės iš Palangos, Klaipėdos ar artimesnių miestų“, – pasakojo Aras.
Poilsio namų ir restorano savininką patį gerokai nustebino šių blynų sėkmė.
„Atrodytų, bulviniai blynai visur yra bulviniai blynai, tačiau žmonės būna maloniai nustebę, kai paragauja mūsiškių. Čia jie kitokie, kitaip kepami, dėl to ypatingi“, – pasakojo kaunietis.
Pirmiausia visus nustebina blynų porcija: dviejų didžiulių ir maždaug 3 centimetrų storio blynų pakanka ir dviem valgytojams.
Bet blynų mėgėjai sušveičia abu. Ir sugrįžta pakartoti malonumo kitą dieną. O tie, kurie nesuvalgo savo porcijos, likutį nešasi namo.
Neįtikėtinai purūs ir minkšti tarkuotų bulvių blynai kepami sluoksniais. Be to, jie kepami ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje, gal dėl to būna neprisigėrę riebalų.
Vieni lanktojai mėgsta tik bulvinius blynus, kiti renkasi su mėsa. Porcijos blynų be mėsos kaina nesiekia ir 4 eurų, o su mėsa – 5.
Šių blynų receptas yra atkeliavęs iš kartos į kartą. Kavinei juos pritaikė iš Telšių kilusi vyriausioji virėja Rasa Čiunkienė. Juos kepti ji išmoko iš mamos, ši – iš savo mamos.
„Aš šiuos blynus net sapnuoju“, – A.Tarabildai prisipažino praėjusį savaitgalį į Šventąją atvykęs kaunietis, ištikimas kavinės lankytojas.
Visą rudenį „Relax park“ kavinė dirbo tik savaitgaliais, tačiau artėjantis – jau paskutinis šių metų sezoną, sekmadienis - paskutinė darbo diena.
A.Tarabilda neslepia, kad užsidaryti verčia sumažėjęs lankytojų srautas ir tai, kad kavinė tapo sunkiau pasiekiama dėl Beždžionių tilto remonto. Jis – vienintelė tiesioginė jungtis tarp Šventosios miestelio ir kavinės, įsikūrusios šalia „Energetiko“ sveikatos centro.
Tad jeigu norite paragauti ypatingų bulvinių blynų, suskubkite. Kitaip teks laukti pavasario.
O jeigu sugundėme ir norite patys išsikepti, žemiau rasite puikių receptų: