Restorane „Karpynė“ patyrę virtuvės meistrai, tarp kurių – aukso medalius pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA/Culinary Olympics 2016“ iškovojusios Honorata Lyndo ir Liucija Makovska, geriausiu Lietuvos virėju 2016 m. pripažintas Jevgenijus Volkovas, skonio detektyvas Ruslanas
Bolgovas dalinosi patiekalų gamybos ir pateikimo subtilybėmis, puošybos idėjomis bei kvietė mėgautis išskirtiniais skoniais.
Bolgovas dalinosi patiekalų gamybos ir pateikimo subtilybėmis, puošybos idėjomis bei kvietė mėgautis išskirtiniais skoniais.
Šventiškai renginį papuošė bei kūrybiškai lietuvišką septyniolikos kilogramų sūrį su valstybės simboliu išdrožinėjo Vita Brūzgienė – pasaulio kulinarijos olimpiados „IKA/Culinary olympics 2016“ – meninio sūrio drožinėjimo sidabro medalio laimėtoja.
Svečiams pasitikti buvo pagaminta baravykų-voveraičių, svogūnų užtepėlė su trumais bei maži bulvių blyneliai su rūkyta antiena, filadelfijos sūriu ir šilauogėmis.
Virtuvės šefas Artūras Braslauskas brandintą jautieną su baravykais, vytintu kiaulienos kumpiu, gražgarstėmis derino su brijošė bandelėmis, skanino „Santa Maria“ prieskoninėmis žolelėmis su česnakais.
Restorano „Karpynė“ virtuvės šefė Jolanta Gervienė paruošė alaus tešloje keptus karpio gabaliukus, patiektus su burokėlių rasalu, skanintu pievagrybių ir juodųjų triufelių padažu bei paprastais kelmučiaiss.
Skonio ekspertas Ruslanasas Bolgovas siūlė pažvelgti į vištienos gaminimą kitaip ir ieškoti naujų skonio natų, perlinį kuskusą derindamas švelnia „kempine“, gardindamas pomidorais, apelsinų padažu, „Koppert Cress“ žaluma.
Virtuvės meistrės Honorata Lyndo ir Liucija Makovska anties krūtinėlę paruošė su troškintų kulšelių gratinu, troškintais kopūstais su obuoliais, bulvių šaltalankių piurė, „Kalamata“ aliejumi, skanino bruknių padažu.
Restorano „Apvalaus stalo klubas“ virtuvės šefas Jevgenijus Volkovas veršienos kumpio raumenį derino su sūdytų kviečių ir saulėgrąžų garnyru, kepintomis voveraitėmis ir karamelizuota morkyte.
Desertą iš meduolio trupinių, šaltalankių parfė su žemuogėmis ir slyvų karamele pristatė restorano „Onorė“ virtuvės šefas Bernardas Anužis.
Prie pasiūlytų patiekalų gėrimus derino „Monin“ ambasadorius Danila Blagoveščenskij.
Parodomieji patiekalai buvo patiekiami „Steelite“ naujos serijos moderniose lėkštėse, išsiskiriančiose stilinga forma ir spalvomis, įkvėptomis gamtos vaizdinių.
Renginyje virtuvės šefai ir padavėjai buvo pasipuošę individualaus įvaizdžio kūrėjų „Jokado projektai“ jaunatviškais, stilingais „Julia Janus“ virėjų, padavėjų švarkais ir prijuostėmis.
Įrangos profesionalai supažindino su maisto gamybos įrangos inovacijomis – naujais įrengimais: nuo konvekcinių krosnių MKN iki brandinimo šaldytuvų.
Švaros ir higienos ekspertai „Manjana“ pasiūlė efektyvius valymo sprendimus slidžių grindų priežiūrai.
Įmonė „Infoprojektai“ pristatė programą „Chef Files“ – naujieną, skirtą restoranų verslo profesionalams, kuri akimirksniu sudaro technologines-kalkuliacines korteles su alergenų pažymėjimu, porcijos kaloringumu, savikaina ir kaina.