Šia proga Vilniaus g. esančios šokoladinės-galerijos sienas papuošė menininko Eigirdo Scinsko paveikslai.
„Tikruosius desertomanus atpažįstu iš klausimo „Kada bus naujienų?” Prieš kiekvieną sezoną mažiausiai mėnesį suku galvą, kuo juos nustebinti. Šokolado ceche kuriame receptus, varijuojame įvairiausiais ingredientais, gaminame, ragaujame, ką nors keičiame, vėl gaminame…
Gaminti tokius desertus man yra meninis procesas nuo recepto sukūrimo iki dizaino sprendimų. Išvaizdai, beje, irgi skiriu labai daug laiko. Manau, dalį skonio lemia deserto išvaizda, todėl man svarbu, kad vos pažiūrėję į desertą jau pradėtumėte jausti skonį, kurio, tikiuosi, nepamiršite dar ilgai po to, kai lėkštėje jo nebeliks”, – smagiai dėstė išskirtinai modernius gardumynus kuriantis Ali.
Ant degustacinių saldžiųjų pusryčių stalo buvo ragaujamas „Ali šokoladinės” klasikinis, tačiau atnaujintos receptūros „Sūrainis”, kurio pagrindą sudaro migdolinės trapios tešlos biskvitas ir sūrio kremas, o papuošimui naudojami „Namelaka” lazdyno riešutų bei citrinų skonio kremai bei burnoje tirpstanti balto šokolado plokštelė.
Desertas moderniu pavadinimu – „70,5%” – skirtas juodojo šokolado mėgėjams, mat būtent tokio „juodumo” šokoladas naudojamas biskvitui ir papuošimams. Šiame recepte su juodojo šokolado skoniu dera sirupe virtos vyšnios ir maskarponės kremas.
„Nuodėmė” – skirtas patiems nuodėmingiausiems smaližiams, arba toms, kurios laikosi dietų, bet kartais leidžia sau jas pamiršti”, – juokdamasis pasakoja Ali.
„Valgant šį desertą tikrai patariu neskaičiuoti kalorijų, nes jo skanumas tiesiogiai proporcingas kaloringumui: šokolado putėsis, lazdyno riešutų karamelė viduje ir kakavos glazūra. Žodžiu, jūsų dietologė gali ir infarktą gauti, bet ši nuodėmė yra tikrai verta pačių gardžiausių pusryčių šį rudenį!” - linksmai tęsia šokolado meistras.
„O štai šį pavadinome „Debesėliu”, nes ant deginto sviesto biskvito rasite dangiško skonio debesį iš maskarponės kremo, pabarstyto kakava. Migdolų putėsiai, braškių įdaras ir baltojo šokolado bei migdolų glazūros yra tai, kas šio deserto skonį daro tikrai išskirtiniu.
Ir paskutinis – „Pasiflora”, su gurmanams jau pažįstamo egzotiško vaisiaus – pasiflorų – putėsiais, puikiai derančiais su maskarponės kremu ir papuoštas pieniško šokolado glazūra bei baltojo šokolado plokštele”, – visas naujoves apibūdino Ali.
Išskirtinio dizaino ir skonių naujienomis Ali Gadžijevas kviečia mėgautis visą rudenį, o prieš Kalėdas, kaip įprastai, šokolado meistras planuoja pristatyti žiemos desertų liniją.