Kaip jį pagaminti iki šiol žinojo labai nedaug žmonių. Bet dabar griežtai saugotas receptas pasklido internete.
Specialųjį padažą 1968 metais sukūrė „McDonald's“ frančizės savininkas Jimas Delligatti.
Padažas buvo skirtas J.Delligatti sukurtam „Big Mac“ mėsainiui pagardinti.
Nuo to laiko padažo formulė buvo griežtai saugoma, bet originalus receptas buvo išlaikytas iki pat 1991 metų.
Vėliau receptas buvo pakeistas, o nuo 2004 metų padažas gamintas vėl pagal originalų receptą.
Tariamai autentiškas padažo receptas neseniai buvo įkeltas į socialinį tinklą „Pinterest“. Tiesa, kol kas nepatvirtinta, ar jis tikras.
Receptą sudaro net 33 ingredientai, įskaitant sojų pupelių aliejų, marinuotų daržovių padažą, kiaušinių trynius, svogūnų miltelius ir garstyčių sėklas.
„Big Mac“ padažo recepto ingredientai:
Sojų pupelių aliejus, marinuotos daržovės (kubeliais pjaustyti marinuoti agurkėliai, kukurūzų sirupas su dideliu kiekiu fruktozės, cukrus, actas, kukurūzų sirupas, druska, kalcio chloridas, ksantano guma, kalio sorbatas (konservantas), prieskonių ekstraktai, polisorbatas 80), distiliuotas actas, vanduo, kiaušinių tryniai, kukurūzų sirupas su dideliu kiekiu fruktozės, svogūnų milteliai, garstyčių sėklos, druska, prieskoniai, propileno glikolis alginatas, natrio benzoatas (konservantas), garstyčių sėklos, cukrus, česnako milteliai, daržovių baltymai (Hidrolizuoti kviečių, kukurūzų ir sojų fitokeratinai), karamelės spalva, paprikos ekstraktas, sojos lecitinas, dažinė ciberžolė ir kalcio dinatris EDTA (skonio stipriklis).
Interneto portalas „Daily Mail“ užklausė „McDonald's“, ar tai – autentiškas receptas, bet kol kas nesulaukė atsakymo.
Beje, kaip pastebėjo interneto svetainė „Mom Deals“, yra gerokai paprastesnis būdas pasigaminti labai panašų padažą namie, nenaudojant ypatingųjų ingredientų.
Tokiam padažui užteks gerokai mažiau ingredientų – vos septynių. Ir jį gaminant užtruksite tik tiek, kiek reikės visus sumaišyti.
Alternatyvus ir sveikesnis padažo receptas
Reikės:
1/2 puodelio majonezo
4 a. š. marinuotų daržovių
1 a. š. baltojo acto
1/8 a. š. druskos
2 v. š. prancūziško padažo salotoms
1 v. š. smulkiai supjaustyto balto svogūno
1 a. š. cukraus.
Paruošimas:
1. Sudėkite visus ingredientus į dubenį ir išmaišykite.
2. Uždenkite dubenį arba įdėkite į dengtą indą ir palikite nakčiai šaldytuve.
3. Kol padažas šaldytuve, kartas nuo karto jį pamaišykite.