Šis restoranas – vienas iš TOP 30. Bet pažiūrėkite, kas dedasi jo tualete

2017 m. rugpjūčio 3 d. 22:50
„Ančių medžioklė“
Minutėlei įsivaizduokime, kad aš priklausau projekto „30 geriausių restoranų“ vertinimo komisijai.
Daugiau nuotraukų (10)
Mano užduotis – keliauti po Lietuvą ir ieškoti maisto perlų, tad vieną dieną atsiduriu Druskininkuose ir turiu rasti geriausią vietą šiame kurorte.
Jokio iš anksto paruošto sąrašo neturiu (?), tad neskubėdamas leidžiu laiką ir sudarinėju lankytinų vietų sąrašą. Eidamas Vilniaus alėja pamatau gana jaukią vietą – „Velvetti“.
Užsuku čia ir pasiruošiu vertinimui, kuris susideda iš 3 pagrindinių kriterijų: aptarnavimas, skonis ir restorano aplinka/interjeras. Vertinimas prasideda.
Aptarnavimas
Prie įėjimo mus pasitinka pats savininkas ir tarp daugybės rezervuotų staliukų sugeba rasti paskutinįjį laisvą (pasiseka, nes mes čia einame slapta ir lyg nemokšos iš anksto neužsirezervavome vietos).
Nuo pat pradžios mus užlieja malonus dėmesys, kuris laviruoja tarp įkyrumo ir profesionalumo, tai yra, nuolat teiraujamasi, ar gali mums padėti, linki bei klausia, ar tikrai buvo skanu (regis, tai jiems tikrai rūpi), gracingai pila gėrimus bei kitaip asistuoja.
Profesionalumas laimi, ir mes dedame riebų pliusą (intravertams to dėmesio gali būti per daug, bet tikiu, kad jie sugebėtų ir tai profesionaliai sutvarkyti, tai yra, palaikytų deramą atstumą).
Bendras aptarnavimo vertinimas: 10 iš 10
Skonis
Pirmiausiai atkeliauja itališka duonelė fokačija (2,5 EUR) ir vietoje marinuotos alyvuogės (4 EUR), kurias prie duonelės mums rekomendavo aptarnavęs italas, idealiai šnekantis lietuviškai.
Gal duona buvo kiek plonoka, bet skonis tikrai geras. Ypač patiko tas plėšymo ir mirkymo jų gamybos pomidorų padaže, procesas.
Nors alyvuogių kaina gana nemaža, skonis visa tai atpirko. Lengvai rūgštus/saldus marinatas tikrai derėjo prie fokačijos ir ją papildė.
Tada atkeliavo karštas burgundiškų sraigių užkandis (4,5 EUR).
Pateikimas gražus, skonis neblogas, bet nieko ypatingo. Visgi tai ne restorano problema – jie tikrai pasistengė, kad sraigės su žolelių ir česnakų mišiniu atiduotų visą skonį, bet taip jau yra su tomis sraigėmis… Gal aš tiesiog nemokų jų vertinti, nes tas pats jausmas mane kankina po kiekvieno jų ragavimo.
Kiek luktelėjus ant stalo pateikiama antienos šlaunelė „Confit“ su kukurūzų polenta ir svogūnų džemu (11 EUR) bei to paties italo rekomenduota krosnyje kepta brandinta jautienos kulninė (11 EUR).
Antiena mus pakelia iki padangės – tai viena geriausiai paruoštų anties šlaunelių, kurią teko ragauti. Mėsa nepaprastai minkšta viduje bei traški išorėje. Priedai lyg afrodiziakai skonį dar labiau sustiprina ir suteikia džiaugsmo.
Labai patiko ne per daug persaldinti glazūruoti svogūnai, polenta ir kąsnio užbaigimas obuolio rūgštele.
Jautienos kulninę puošė visa spalvų paletė iš daržo (tikiu, kad lietuviško). Ir vaizdas nuteikė maloniai. Mėsa buvo labai gerai paruošta – minkšta ir sultinga, bet valgant be padažo jos skonis buvo kiek nuobodus.
O visuma tikrai tenkino. Tad šis patiekalas buvo gal kiek aukščiau už vidutinį, bet nenustebino (porą balų pridėjo patiekimas).
Desertui gavome krembriulė (2,5 EUR) ir Napoleono torto (3,20 EUR). Iškart pasakau, kad abu desertai mums labai patiko. Gal nebuvo tokios stebuklingos išvaizdos, kaip kituose restoranuose, bet skoniai geri.
Tortas buvo pilnas švelnaus, bet neįkyraus saldumo kremo bei idealios konsistencijos lakštų – jie buvo minkšti, bet ne per daug permirkę.
Žmona savo krembriulė atidavė aukščiausią balą. Seniai jau teko valgyti šį desertą, kurio konsistencijos nebūtų bandoma paveikti želatina ar kitais standikliais. Gavome patį natūraliausią krembriulė.
Beje, 2,5 EUR? Jūs turbūt juokaujate. Komisija leidžia kelti jo kainą bent iki 3 EUR.
Apibendrinant: gražus pateikimas (tos spalvos…), neblogi užkandžiai, geri antrieji patiekalai ir puikūs desertai.
Bendras skonio vertinimas: 8,5 iš 10
Aplinka/Interjeras
Kadangi staliukas atsirado tik lauke, aplinka pasirodė kiek triukšminga ir niekuo neišsiskyrė – eilinė lauko terasa.
Viduje buvo kiek jaukiau ir atrodė pakankamai miela vieta vakarienei (ypač vertinant matytas Druskininkuose).
Galėčiau kibti prie lauko baldų ir judančio staliuko, bet tai nebuvo šios vietos didžiausia problema, nes po malonaus vizito, trukusio beveik 2 valandas, man teko keliauti į tulaetą. O ten laukė tikras šou.
Viduje pritaškyta vandens (vos nepaslydau), šiukšlių dėžė pilna popierių. 
Bet labiausiai nustebino tai, kur laikomas tualetinis popierius, nesugebėjimas pasirūpinti popieriniais rankšluosčiais (tiesiog nebuvo) ir nuskelta kriauklė.
Ar šia patalpa kas nors iš viso rūpinasi? Nekalbant apie tai, kad tokio populiarumo vietai reikėtų turėti bent dvi tokias patalpas, nes stovėti eilėje irgi pabodo.
Bendras aplinkos/interjero vertinimas: 3 iš 10 (tualeto patalpa tiesiog viską nustelbė)
Tad finalinis vertinimas: 7 iš 10 (deja, bet iki geriausių dar reiks padirbėti)
Vakarienės kaina: sumokėjome maždaug 54 eurus su gėrimais ir kava, plius arbatpinigiai.
Pabaigai – kodėl aš vertinau šį restoraną, tarsi vertinčiau būdamas komisijos narys? 
Nes ši vieta užėmė 28 vietą geriausių Lietuvos restoranų trisdešimtuke. Labai norėjau pabandyti įsivaizduoti, kaip suteikiamas toks titulas.
Druskininkuose ši vieta tikrai gera: maistas skanus, aptarnavimas be priekaištų, kainos gana draugiškos, bet aš nelabai galėčiau šios vietos įvertinti kaip vienos iš TOP30. 
Tokie titulai suteikia didelę atsakomybę ir padidina reikalavimus visose srityse, nes tai reprezentacinis sąrašas.
Ši vieta – gera, bet jei ji pralenkė, pavyzdžiui, „Sonetus“ („Šekspyro“ viešbutis), Bistro 18, „Agave“, „Chef 2 Food House“ ir daugelį kitų, kurie tikrai nėra blogesni, labai įdomu, kokie buvo tie kriterijai? Aš dar kartą perskaičiau vertinimo kriterijus – restorano aplinka tikrai turėjo būti įtraukiama į galutinius rezultatus.
Kol neturime „Michelin“ žvaigždėmis įvertintų restoranų, gal galime įvesti savo vertinimus? Pavyzdžiui, „Geriausi Lietuvos restoranai: 1 Žvaigždė“ ar pan. bei apdovanoti visus to nusipelniusius?
Nes apima jausmas, kad organizatoriai taip stengėsi suteikti progą į sąrašą patekti restoranams iš visų regionų (tai labai gerai), kad turėjo kai ką paaukoti.
Labai džiaugiuosi, kad sąraše atsidūrė ši bei kitos naujos vietos ir tikiu, kad tai paskatins toliau tęsti darbus. 
Bet reikia pripažinti, kad tobulėti dar yra kur. Tad tikimės, kad 28 vieta įpareigos „Velvetti“ dar stipriau pasitempti, o organizatoriai pagalvos apie žvaigždžių vertinimo sistemą, kuri nevers jos priimti „politizuotų/strateginių“ sprendimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.