Marinuota lašiša
Reikės:
200 g lašišos,
100 g burokėlių,
1 citrinos,
6 morkų,
100 ml sezamų aliejaus,
salotų lapų,
druskos, pipirų,
30 g ikrų,
10 g japoniškų pabarstukų (furikakės) arba truputį vasabių pastos
Užmarinuokite lašišą su burokėliais, citrina, sezamų aliejumi, pabarstukais arba vasabių pasta.
Lašišą sudėkite į indą su salotų lapais ir truputį apvirtomis morkomis.
Pagardinkite ikrais, druska ir pipirais.
Furikakė – japoniški pabarstukai, gaminami iš prieskonių, džiovintos žuvies bei daržovių. Juos galite pakeisti vasabių pasta.
Jūrinis ešerys su daržovėmis
Reikės:
700 g jūrinio ešerio,
150 g pasukų,
10 g agaro miltelių,
mažų daržovių (pagal sezoną),
prieskoninių žolelių,
citrinos
1. Apvirkite supjaustytas sezonines daržoves karštame vandenyje. Ištraukite jas iš vandens, kol dar pakankamai traškios, ir nusausinkite.
2. Keptuvėje iškepkite ešerį, kol taps minkštas. Ant žuvies porcijų dėkite daržoves ir gausiai pabarstykite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.
3. Užvirkite pasukas ir šiek tiek nugarinkite, suberkite agaro miltelius ir supilstykite į nedideles formeles, kad su-stingtų ir gautumėte pasukų želė.
4. Patiekite žuvį pašlakstę citrinos sultimis, šalia išdėliokite pasukų želė.
Braškių ir mėtų kokteilis
Reikės:
600 g braškių,
50 g mėtų,
150 ml citrinų sulčių,
15 g palmių cukraus,
ledukų
Sutrinkite braškes su cukrumi ir citrinų sultimis. Pridėkite ledukų, papuoškite mėtų lapeliais. Galite įpilti braškių sirupo.
Gintaro perlo desertas
Įdarui:
300 g nuluptų kriaušių,
150 g cukraus,
70 g medaus,
100 g vandens,
2 g agaro miltelių
Medaus sausainiui:
35 g sviesto,
40 g cukraus,
1 kiaušinio,
70 g pasukų,
6 g kepimo miltelių,
125 g medaus,
150 g miltų.
Cinamono sirupui:
250 g vandens,
50 g medaus,
1 cinamono lazdelės,
1 citrinos žievelės.
Kremui:
6 g agaro miltelių,
50 g citrinos sulčių,
125 g grietinėlės,
250 g baltojo šokolado,
250 g grietinės,
20 g citrinos žievelės.
1. Paruoškite įdarą. Supjaustykite nuluptas kriaušes mažais kubeliais, sudėkite į puodą ir supilkite cukrų. Virkite viską ant silpnos ugnies, kol kriaušės ims karamelizuotis. Sudėkite medų, supilkite vandenį į kitą puodą ir užvirkite, suberkite agaro miltelius ir karamelizuotas kriaušes, tada viską supilstykite į mažas silikonines formeles ir dėkite į šaldytuvą, kol sustings.
2. Paruoškite medaus sausainį. Cukrų ir sviestą išsukite vidutiniu greičiu plakikliu, pamažu supilkite kiaušinį. Suberkite kepimo miltelius į pasukas ir supilkite jas į cukraus ir sviesto masę. Ant garų vonelės ištirpdykite medų ir supilkite jį į bendrą masę. Galiausiai suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite. Masę sukrėskite ant kepimo popieriaus, paskirstykite, kad būtų 3 cm storio, ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10–13 minučių. Palikite atvėsti. Atvėsusį sausainį supjaustykite 4x4 cm dydžio kvadratėliais.
3. Paruoškite cinamono sirupą. Visus ingredientus sudėkite į puodą, užvirkite ir palikite atvėsti.
4. Paruoškite kremą. Agaro miltelius ištirpdykite citrinos sultyse. Išplakite grietinę, kol pasidarys standi. Grietinėlę pakaitinkite su baltuoju šokoladu, kol šokoladas išsilydys, mišinį atvėsinkite ir lėtai sumaišykite su išplakta grietine. Į masę sudėkite citrinos sultis su agaro milteliais ir citrinos žievele. Masę dėkite į didesnes silikonines formeles, užpildydami iki dviejų trečdalių jų tūrio. Į vidurį dėkite po gabalėlį paruošto kriaušių įdaro, tada iki galo silikoninę formelę užpildykite kremu. Ant viršaus uždėkite jau iškeptą sausainį.
5. Viską šaldykite -18 laipsnių temperatūroje 3–4 valandas. Prieš patiekdami nuimkite silikoninę formelę ir pagardinkite cinamono sirupu.