Moteris pageidauja ne bet kokios žuvies, bet tuno filė, iš kurios iškeptas kepsnys – vienas mėgstamiausių šeimos patiekalų.
Tuno kepsnį moteris kepa paprastai – pasūdo, užberia pipirų, įpila citrinos sulčių, arba naudoja citrinpipirius, kartais dar ir rūkytos paprikos pabarsto ir apkepa keptuvėje.
Sakė, kad ypač skanu prie tuno kepsnių kaip garnyrą patiekti ant grotelių keptų cukinijų ar smidrų. O labiausiai kepsnys dera su bulvių ir saliero šaknies koše.
„Saliero šaknies reikia visai nedaug, vos poros pirštų dydžio gabalėlio. Jei norisi intensyvaus skonio, galima ir daugiau. Jį išverdu, sutrinu ir įmaišau į sutrintas maždaug 6–7 dideles bulves“, – pamokė Gintarė.
Savo receptu Gintarė apdalijo ir vilniečius draugus, kurie dabar vykstančių į Klaipėdą taip pat prašo parvežti tuno, mat čia jis perpus pigesnis.
Nors tuno filė galima rasti ir Vilniuje, tačiau čia už kilogramą tenka mokėti 25,98 euro. Kai būna akcija, kartais fasuotą tuną galima nusipirkti ir už 18,99 euro.
Tuo metu Klaipėdos žuvies parduotuvėje „Pasaulio žuvys“ tuno kilogramą galima nusipirkti ir vos už 12 eurų.
Tiesa, šios žuvies paklausa labai didelė, tad jos būna ne visada. Pavyzdžiui, ketvirtadienį popiet tuno nebuvo.
„Išpirko prieš Jūros šventę“, – atsiduso pardavėja, pastebėjusi, kad klaipėdiečiai ir miesto svečiai pamėgo pirkti tuno filė, ypač kepsnelius po 200 gramų.
Tuno filė nebuvo galima rasti ir Naujajame turguje, kur paprastai būna apstu įvairios rūšies rūkytos, šviežios ir šaldytos žuvies.
Nesimatė geidžiamos žuvies ir Palangos žuvies kioskeliuose.
O Klaipėdos žuvies parduotuvėje „Šiaurės jūra“ kilogramas tuno filė kainavo 39 eurus.
Tiesa, pasak darbuotojos, ši žuvis priskirtina A++ klasei. Pasitikslinus, ką tai reiškia, paaiškino, kad filė – išskirtinės kokybės. Jai naudojama nugarinės mėsa.
Nepaisant to, kad „Šiaurės jūroje“ tunas brangesnis, gurmanai jį čia vertina ir taip pat greitai išperka. Iš trečiadienį gautos siuntos ketvirtadienį jau buvo likę visai nedaug žuvies.