Jie bus paruošti iš itin aukštos kokybės produktų, tarp kurių iki 500 eurų už kilogramą kainuojanti Kobės jautiena iš Japonijos, juodieji trumai, brandinti sūriai, glazūruota ėriuko kulninė ir valgomas auksas.
Aukcionas įvyks gurmė mėsainių festivalio „Vilnius Burger Fest“ metu. Šiuos mėsainius ruoš Vilniaus restorano „Drama Burger“ šefai, o patį aukcioną ves VMG idėjinis lyderis Alfas Ivanauskas.
Jo teigimu, paragauti tokių mėsainių bus galima tik kartą gyvenime. „Šios progos pramiegoti tiesiog negalima. Kviečiu visus prisidėti prie unikalios pramogos ir įsigyti ne daiktą, o emociją, kurią sukelia išskirtinis ir, be abejo, skanus maistas“, – sakė A.Ivanauskas.
Kulinarinių knygų autorius, radijo ir TV laidų vedėjas bei lektorius prisipažino esąs prisiekęs mėsainių gerbėjas. Pastaruoju metu lankęsis Singapūre, Honkonge ir Niujorke, jis teigia, kad Lietuvoje ruošiami mėsainiai yra pasaulinio lygio.
„Labai džiaugiuosi, kad ilgainiui auga žmonių supratimas apie maistą, o poreikių kartelė vis kyla aukštyn.
Mes visi norime valgyti tik skaniausius mėsainius, kurie būtų paruošti iš aukščiausios kokybės produktų. Tai, kad buvo sugalvotas toks aukcionas ir kokie jame bus pateikti mėsainiai, yra geriausias šios tendencijos įrodymas“, – pasakojo A.Ivanauskas.
Aukcione, kurio pradžia numatyta 19:30 val., bus pateikti trys mėsainiai.
Tai – mėsainis iš ėriuko kulno, mėsainis su „Tomahawk“ didkepsniu su grilyje keptu „Manchego“ sūriu bei mėsainis su Kobės jautiena ir aukso popieriumi, kuriame taip pat bus dvejus metus brandinto „Parmigiano Reggiano“ sūrio, juodųjų trumų ir ančių kepenėlių pašteto foie gras.
„Šiuo pirmą kartą rengiamu aukcionu norime akcentuoti gurmaniškų mėsainių įvairovę. Festivalyje bus galima paragauti daugybės įvairių mėsainių: vegetariškų, su žuvimi, įvairiausiomis mėsos rūšimis, egzotiškais ingredientais ir tokių, kurių paruošimas gali trukti daugiau nei parą.
Visa tai sukurs nepamirštamą šventę maisto mylėtojams“, – teigė vienas festivalio iniciatorių, restorano „Drama Burger“ atstovas Simas Slabačiauskas.
Trečią kartą rengiamame „Vilnius Burger Fest“ dalyvaus 16 Lietuvos restoranų, barų ir desertų ruošėjų: „Alkanas Briedis“, „Boom! Burgers“, „Balti Drambliai“, „Drama Burger“, „Foodwankers“, „Foxes Burger & Lobster”, „Ice Dunes“, „Karvė ir Viščiukas“, „Le Butcher“, „Marsas“, „Meat Lover's Pub“, „Peri Peri Restas“ kartu su „Čiop Čiop“, „Piano Man“, „Jūra iki kelių“ (buvusi „Šiaurės jūra“), „Pancho“ ir „Tapas“.
Gurmė (pranc. gourmet) mėsainių festivalis vienija kulinarijos entuziastus, ypatingą dėmesį skiriančius šio patiekalo paruošimui. Gurmaniški mėsainiai nuo pateikiamų greito maisto įstaigose skiriasi šviežiais ir kokybiškais produktais, ruošimo būdais, išmoningu ingredientų derinimu bei estetišku pateikimu.
Pasaulyje gurmaniški burgeriai ėmė populiarėti prieš porą dešimtmečių, kai virtuvės šefai suvokė, kad mėsainis gali būti ruošiamas iš visaverčių ir šviežių produktų, o jų derinimo galimybės yra beribės.
Prieš penkerius metus gurmaniškų burgerių banga pasiekė ir Lietuvą.
Pasaulines tendencijas puikiai atspindi „Vilnius Burger Fest“ lankytojų skaičius: 2015 m. jame apsilankė 6000 žmonių, o praėjusiais metais – virš 7000.
Festivalis „Vilnius Burger Fest“ vyks Lietuvos teatro, kino ir muzikos muziejaus kieme (Vilniaus g. 41). Įėjimas į festivalį nemokamas.