Laukiamiausia festivalio žvaigždė – sveikatos mokslų daktaras, molekulinės biologijos specialistas Clausas Christensenas iš Danijos, įkūręs visame pasaulyje žinomą „Munkebo Mikrobryg“ alaus kompaniją.
Iš Danijai priklausančios Fiuno salos kilęs C.Christensenas aludarystės mokėsi iš močiutės, kuri ilgą laiką gamino tradicinius elius iš pačios užsiaugintų mielių.
Tačiau praėjusio amžiaus viduryje netikėtai prarastos mielės paskatino šį alaus entuziastą sukurti savą alaus receptūrą.
Tai jis padarė aplankęs kaimyną bitininką, kur specialiu būdu paėmęs bičių nešiojamų bakterijų mėginėlius laboratorijoje išaugino pirmąsias iš bičių gautas mieles.
Tokie eksperimentai pasirodė sudėtingesni nei skamba – naujos rūšies mielių gamybai Clausui prireikė net dvejų su puse metų. Kad ir kokia netikėta, ši mokslininko idėja visiškai logiška: gamtoje mielių galima užtikti visur, o ypač ten, kur randamas cukrus.
Tad jei ne Clausas, tik laiko klausimas, kada naująsias mieles būtų išradęs kuris nors kitas tyrėjas.
Alus su bičių mielėmis išsiskiria švelniomis vaisinėmis natomis, o „Munkebo Mikrobryg“ savo pasiūloje turi dvi tokio gėrimo rūšis. Abiejų jų galės paragauti festivalio „Craft Beer Day 2017“ lankytojai.
Degustacijas ves ir apie alaus gamybą renginio metu pasakos ne tik svečias iš Danijos, bet ir ryškiausių Lietuvos „craft“ alaus gamintojų – „Genys Brewing Co.“ bei „Sakiškių alus“ – atstovai. Pastarasis prekės ženklas sparčiai populiarėja už Lietuvos sienos, tiek Vakaruose, tiek Rytuose. O štai „Genys Brewing Co.“ išsiskiria tuo, kad yra moderniausias nepriklausomas alaus bravoras šalyje.
Pirmasis „craft“ alaus festivalis „Craft Beer Day 2017“ vyks Birželio 17 d. Kaune.