Gero maisto mėgėjams ypatinga šventė – „Big Green Egg Flavour Fair“

2017 m. birželio 7 d. 13:57
Lrytas.lt
Ar esate ragavę kepsninėje ruoštų austrių? O pyrago ar picos? Taip, jūs perskaitėte teisingai, nes kepsninėje galima ruošti ne tik mėsą, žuvį ar daržovės, bet kur kas daugiau. 
Daugiau nuotraukų (44)
Tuo įsitikino gero maisto aistruoliai, saulėtą sekmadienio popietę susirinkę į „Big Green Egg Flavour Fair“, arba lietuviškai – skonių mugę. Tokios mugės jau nebe pirmus metus organizuojamos įvairiose pasaulio šalyse. 
Lietuvoje tokia gurmaniška šventė buvo surengta jau antrąkart ir sulaukė dar didesnio visuomenės susidomėjimo, nei pernai. Į ją susirinko tie, kurie domisi maistu daugiau, nei visi kiti (angliškai vadinami „foodies“) ir žalių, stilingų kiaušinio formos kepsninių „Big Green Egg“ gerbėjai. 
Pastarųjų būrys kasmet didėja, nes vis daugiau žmonių įsitikina, kad „Big Green Egg“ yra daugiau nei tiesiog kepsninės. Tai labiau universalus maisto ruošimo prietaisas, kurį sudaro kepsninė, rūkykla ir krosnelė viename. Dėl to maisto ruošimas ant grotelių perkeliamas į naują lygmenį.
„Big Green Egg“ kepsninių kūrėjus įkvėpė 3000 metų istoriją menančios azijietiškos molinės krosnys, kuriuose būdavo pagaminami nepaprastai gardūs patiekalai. 
Pritaikius tūkstantmečių patirtį ir šiuolaikines technologijas buvo sukurtas tobulas maisto ruošimo prietaisas, leidžiantis net ir nepatyrusiam kepėjui iškepti ne prastesnį didkepsnį, nei tikėtumėtės gauti geriausiame Lietuvos restorane. Taip yra todėl, kad pati kepsninė padeda kepėjui. Joje laipsnio tikslumu reguliuojama kepimo temperatūrą, o kepama mėsa neišsausėja.
Be to, gerai paruošti maistą padeda ir tai, kad „Big Green Egg“ kepsninės yra pagamintos iš ypatingos keramikos, kurios gamybos technologiją ištobulino kosminė agentūra NASA. Tai padėjo užtikrinti jų ilgaamžiškumą – šioms kepsninėms suteikiama garantija visam gyvenimui. Maža to, tokia keramika yra ypatingai švari – be jokių sunkiųjų metalų ir anglių priemaišų – ir puikiai atlaiko bet kokius temperatūrų pokyčius.
Plačiau apie šių kepsninių galimybes tai galima sužinoti interneto svetainėje www.kepsnines.lt.
Kuo ypatingi „Big Green Egg“ kepsninėse iškepti patiekalai, buvo galima sužinoti skonių mugėje. Čia – geriausių Lietuvos restoranų virtuvės šefai „Big Green Egg“ kepsninėse gamino pačius įvairiausius patiekalus: šonkauliukus, skirtingų rūšių mėsą, žuvį, daržoves, austres ir net desertus.
Pastarieji ypač stebino susirinkusiuosius – dar ne visi žinojo, kad „Big Green Egg“ kepsninėje galima iškepti pyragus, kurie yra visiškai kitokie, nei kepti orkaitėje. Jie įgyja tam tikrą dūmo skonį ir tampa gardūs, tarsi kepti kaimiškoje krosnyje. 
Mėsa ar žuvis, iškepta „Big Green Egg“ kepsninėje, taip pat būna skanesnė – ji tampa minkšta ir sultinga.
Šiemet Lietuvoje vykusioje skonių mugėje vyko ir trys kulinarinės pamokos-demonstracijos. 
Vienoje jų restorano „Time“ šefas Laurynas Bužinskas mokė, kaip išsikepti tobulą, sultingą didkepsnį be jokio išankstinio marinavimo. Šis šefas tikrai išmano kepimo ant grotelių paslaptis. 2016 metais L.Bužinsko vadovaujama komanda tapo Lietuvos grilio čempionais. Pergalę čempionate komanda pelnė kepdama maistą būtent ant „Big Green Egg“ kepsninės. 
Žinomo Trakų restorano „Apvalaus stalo klubas“ virtuvės šefas Jevgenijus Volkovas su „Big Green Egg“ skonių mugės dalyviais dalijosi patarimais, kaip iškepti tobulą žuvį, kaip ją pamarinuoti, kokius padažus parinkti.
Tuo metu populiari kulinarinių knygų ir tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ autorė  Renata Ničajienė įrodė, kad kepsninė puikiai tinka desertams gaminti. R.Ničajienė metė iššūkį angliškam desertui – trupininiam obuolių pyragui, vadinamam „crumble“ ir iškepė jį savaip – iš sveikesnių, sezoninių produktų, tokių, kaip rabarbarai ir braškės. 
Na, o kol tėvai domėjosi kulinarijos subtilybėmis, mažieji šventės dalyviai taip pat nenuobodžiavo – jie patys galėjo pabandyti paruošti maistą kulinarinėje mokyklėleje, kuris buvo iškart iškepamas kepsninėje. 
Šventę vainikavo loterija, kurioje buvo galima laimėti „Big Green Egg“ kepsninę. 
Šiemet skonių mugė „Big Green Egg Flavour Fair“ sulaukė dar didesnio susidomėjimo ir pritraukė dar daugiau dalyvių, tad žadama ją rengti ir kitąmet.
Big Green EggkepsninėsMaistas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.