„Pirmosios „ASSORTI“ parduotuvės veikia Perkūnkiemio rajone ir „Ogmios mieste“, taip pat aktyviai prekiaujama internete, tačiau, sulaukę klientų prašymų ir pasiūlymų, nusprendėme atiduoti duoklę Vilniaus centre gyvenantiems gurmanams.
Naujosios krautuvėlės asortimentas – išskirtinis ir kruopščiai atrinktas. Didžioji produktų dalis – tai atradimai iš Pietų Europos, kur „ASSORTI“ komanda vyksta ieškoti tiekėjų.
Parduotuvių šefas Tadas Gailiūnas atkreipia dėmesį į gamintojos „La Murgia“ šviežius sūrius, ypač tyrą „Carletti“ alyvuogių aliejų, net iki 5 metų brandintą „Bonat“ parmidžano sūrį, „Tartufi Jimmy“ trumus iš šviežias 6 rūšių austres, kurios kas savaitę vežamos tiesiai iš Paryžiaus Renžiso turgaus.
„Patys aplankome savo tiekėjus, susipažįstame su šeimomis, kurios karta iš kartos perduoda įvairių skanėstų gamybos patirtį.
Pavyzdžiui, Carletti šeima Umbrijos regione, centrinėje Italijoje, alyvuogių aliejų jau 400 metų gamina senoviniu būdu – alyvuoges skina rankomis ir spaudžia girnomis. Jau ketvirta Bonat karta tradiciniame ūkyje daro parmidžano sūrį, kuris vertinamas geriausių restoranų šefų“, – pasakoja T.Gailiūnas.
Po „ASSORTI Gourmet“ stogu veikia ir bistro. Šefas atskleidžia, kad jo meniu turi mažai ką bendra su Vilniaus centre įprastais verslo pietumis.
Čia vidurdienį galima paskanauti įvairių jūrų gėrybių, prancūziškos svogūnų sriubos ar itališkais sūriais pagardintų salotų.
Sekmadieniais parduotuvės-bistro komanda kviečia į vėlyvuosius pusryčius, per kuriuos patiekiama Benedikto kiaušinių, sviestinių raguolių, su putojančiu vynu derinamos šviežios austrės.