Aštuntą mėnesį nėščia S.Kniazevičiūtė yra priaugusi maždaug 12 kilogramų. Kaunietė įsitikinusi, kad pagimdžius pavyks greitai atgauti sportinę formą ir grįžti į šokių aikštelę.
„Esu nedidelio ūgio, visada buvau liekna. Kol nesilaukiau, negalėdavau sau leisti prisivalgyti, kitaip būtų sunku šokti.
Dėl kūdikio tenka valgyti daugiau. Padidėjusį svorį tikrai jaučiu, bet gimus vaikeliui viskas turėtų stoti į vietas“, – kalbėjo S.Kniazevičiūtė.
– Kaip pastaruoju metu pasikeitė jūsų gyvenimas? Daugiau miegate, mažiau vaikščiojate, keliaujate?
– Iš esmės gyvenimas smarkiai nepasikeitė, tik jau kurį laiką nešoku.
Tiesa, iki šiol dirbu trenere sportinių šokių klube „Sūkurys“. Su auklėtiniais vykstu į varžybas, rengiu juos artėjančiam Europos čempionatui. Manau, po poros mėnesių pokyčių mano gyvenime tikrai bus.
– Ar pasikeitė jūsų mitybos įpročiai?
– Sotūs lietuviški cepelinai, vėdarai ir baltoji mišrainė niekada nebuvo mano draugai, nors ir labai skanu. Saldumynais, be kurių sunku gyventi, ir anksčiau, ir dabar mėgaujuosi retai, nebent vienu mažu saldainiu papiktnaudžiauju.
Anksčiau tiesiog dievinau žuvį ir jos produktus, jūrų gėrybes, o dabar organizmas jų nenori priimti. Vos pradėjusi lauktis ir į mėsą žiūrėti negalėdavau, bet pastaruoju metu ją valgau.
– Rytą pradedate pusryčiais?
– Visada. Įpratau pusryčiauti ir kitaip jau ryto neįsivaizduoju. Pusryčiai man – svarbus jėgų ir žvalumo šaltinis. Paprastai valgau avižinę košę.
– O kaip kava?
– Mano rytas visada prasideda kavos puodeliu. Kitaip ir būti negalėtų.
– Galbūt dažniau lepinatės žaliaisiais ar kitokiais kokteiliais?
– Kartais jais pasimėgauju, bet nuolat negeriu.
– Ar laukdamasi norite neįprastų patiekalų? Gal mylimasis turi naktį šokti iš lovos ir lėkti pirkti braškių ar raugintų agurkų?
– Manau, nesu įnoringa. Šaldytuve ir taip visada būdavo raugintų agurkų.
Pastaruosius du mėnesius negaliu praeiti nenusipirkusi braškių – jų labai noriu. Nors kol kas braškių skonis nėra išskirtinis, norą sukirsti bent keletą patenkinu kone kasdien.
– Ko, be agurkų ir braškių, visada galima rasti jūsų šaldytuve?
– Įvairių rūšių sūrio ir daržovių.
– Be kokių produktų negalite ištverti nė dienos?
– Laukdamasi labai pamėgau keptus baklažanus. Dažnai jų valgau, bet visai neatsibosta.
Dar sunku atsispirti saulėgrąžų daigams. Juos galiu valgyti saujomis, nes sultingi, gaivūs. Dažniausiai saulėgrąžų daigais gardinu šviežių daržovių salotas, mat jie suteikia ne tik sotumo jausmą, bet ir energijos. Tokias salotas mėgstu patiekti su kepta vištos krūtinėle.
– Jums patinka sukiotis virtuvėje?
– Kai turiu laiko, sukuosi ir man tai visai patinka.
Žinau, kad greitai virtuvėje teks praleisti daugiau laiko.
– Kuo vaišinate į svečius užsukusius bičiulius?
– Dažniausiai salotomis, lengvais užkandžiais.
– Ką egzotiškiausio esate ragavusi?
– Nesu gurmaniškų patiekalų mėgėja. Vienas egzotiškiausių valgių, kurį ragavau drąsiai, – aštuonkojis. Jo skonis labai patiko.
Salotos su saulėgrąžų daigais
Patiekalui reikės:
2 agurkų,
5 vyšninių pomidorų,
2 saujų salotų lapų mišinio (špinatų, gražgarsčių, sultenių),
100 g konservuotų kukurūzų,
saujos saulėgrąžų daigų,
2 šaukštų saulėgrąžų ir moliūgų sėklų,
citrinpipirių,
2 šaukštų baltojo vyno acto,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 keptos vištos krūtinėlės.
Supjaustykite agurkus ir pomidorus, suplėšykite salotų lapus. Pakepinkite saulėgrąžų ir moliūgų sėklas.
Visus produktus, išskyrus saulėgrąžų daigus, sumaišykite. Pagardinkite citrinpipiriais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, baltojo vyno actu. Viską dar kartą išmaišykite. Ant viršaus užberkite saulėgrąžų daigų, uždėkite pjaustytos vištos krūtinėlės.