Petras Kazlauskas žmoną Livetą stebina ypatingais pusryčiais

2017 m. vasario 18 d. 06:45
Iveta Skliutaitė („TV antena“)
„Argi kulinariniais gebėjimais galėčiau pralenkti Livetą? Tai neįmanoma!“ – prisipažino estrados dainininkas Petras Kazlauskas (60 m.). Vis dėlto vyras turi kelis išskirtinius patiekalus, kuriais pavyksta palepinti žmoną.
Daugiau nuotraukų (3)
Karmėlavoje (Kauno r.) gyvenančių atlikėjų nuosavi namai dažniausiai kvepia L.Kazlauskienės (52 m.) ruoštu maistu. Kai į pakaunę grįžta dainininkės duktė Ingrida, kuri šiuo metu gyvena Vilniuje, ji taip pat demonstruoja išmonę virtuvėje, rašo „TV antena“.
P.Kazlauskas neprieštarauja posakiui, kad vyrai geriausi kulinarai, bet į šį titulą pats niekada nepretendavo.
„Mano mama dirbo restorane. Ji mokėjo puikiai ruošti maistą. Žmona taip pat yra nuostabi ir išradinga šeimininkė. Ingrida virtuvėje irgi neretai kuria šedevrus. Todėl valgio ruošimo erdvę paprastai palieku moterims“, – kalbėjo P.Kazlauskas.
Vis dėlto būna dienų, kai dainininkas užsuka į virtuvę, užsijuosia prijuostę ir į rankas paima keptuvę.
– Ką dažniausiai ruošiate, kai kyla noras pašeimininkauti?
– Išskirtinis mano patiekalas – su špinatais kepta kiaušinienė. Ją paruošti paprasta, nes mūsų namuose visais metų laikais galima rasti šviežių špinatų.
Patiekalą gardinu petražolėmis, kalendromis, krapais. Jų visada yra šaldiklyje. Tuo pasirūpina Liveta.
Šiuo patiekalu kaskart pavyksta nustebinti žmoną. Manau, ją labiau nustebina ne mano paruošto valgio skonis, o faktas, kad kavos ir kiaušinienės sulaukia į lovą. (Juokiasi.)
Dar moku kepti blynus. Užgavėnių proga jų būtinai iškepsiu.
– Kaip prasideda jūsų rytas? Ar valgote pusryčius?
– Kurti ir groti man patinka iki vėlumos. Koncertai taip pat dažniausiai baigiasi vėlai vakare, kartais naktį, todėl rytais mėgstu ilgiau pamiegoti.
Dažniausiai prabudęs pirmiausia apsipilu šaltu vandeniu arba lendu į eketę netoliese esančiame tvenkinyje. Pusryčiauju ne visada. Jeigu valgau, tai būna juoda duona su avokadu arba putpelių kiaušiniai.
– Kava ryte nėra būtina?
– Kavą rytais geriu retai. Energijos gaunu iš želmenų ar kitokių žaliųjų kokteilių. Pavasarį – iš kai kurių augalų pumpurų arba žiedų.
Įprastai pirmuoju espreso puodeliu mėgaujuosi po pietų. Kavos išgeriu keliskart per dieną. Naktį, kad ir kiek truktų kūrybinis procesas, šio gėrimo man nereikia.
– Prieš koncertus mėgstate sočiai prisikirsti ar į sceną mieliau žengiate tuščiu skrandžiu?
– Valgome iki koncerto likus ne mažiau nei 2–3 valandoms. Kitaip turbūt būtų sunku laisvai judėti. O po pasirodymo mėgstame pavalgyti, kartais – ir prieš vidurnaktį.
– Ar yra koks nors produktas arba patiekalas, be kurio sunkiai ištvertumėte kad ir vieną dieną?
– Be sūdytų lašinių. Jų valgau kelis kartus per dieną, dažniausiai pasigardžiuodamas svogūnų laiškais ir juoda duona.
Būna, lašinių bryzelį sukertu be jokių priedų. Tai gali nutikti ir dieną, ir naktį.
– Kokiais valgiais jus dažniausiai lepina žmona?
– Liveta žino, ką mėgstu. Patinka jos ruošti makaronai, kepsniai, salotos, konservuoti produktai: uogienės, kompotai, sultys. Ji kepa labai skanius pyragus.
Žmona taip pat ruošia įvairius kokteilius ne tik iš uogų ar vaisių, bet ir iš daržovių, prieskoninių žolelių.
– Liveta ne kartą yra pasakojusi, kad jos išskirtinis desertas – naminiai ledai. Jūs juos valgote?
– Turbūt nėra žmonių, kurie jų galėtų nemėgti. Tai nepakartojamo skonio desertas iš mūsų sode augančių uogų. Žmona juos skanina cukrumi, šokoladu, apelsinų žievelėmis, mėtų lapeliais.
(Apie L.Kazlauskienės ledus „Skonis“ jau rašė – jų receptą rasite čia: „Liveta Kazlauskienė pasidalino savo šeimos pamėgtų ledų receptu“)
– Esate lietuviškos virtuvės šalininkas ar patinka ir kitų kraštų valgiai?
– Lietuviška virtuvė man arčiausiai širdies, tačiau picos su pievagrybiais negaliu atsisakyti.
– Egzotiškų valgių ragaujate drąsiai?
– Žinoma. Esu valgęs sraigių, varlių šlaunelių. Net keptų lervų – jų skonį pirmąsyk pajutau viešėdamas Pekine.
– Yra patiekalas, kurio už jokius pinigus negalėtumėte suvalgyti?
– Gyvos beždžionės smegenys. Greičiausiai ne dėl jų skonio, kiek gaila būtų beždžionės.
Kiaušinienė su špinatais
Patiekalui reikės:
100 g šviežių špinatų,
4 kiaušinių,
2 pomidorų,
1 svogūno arba kelių svogūnų laiškų,
1 šaukšto sviesto,
petražolių,
kalendrų,
krapų,
druskos, pipirų.
Keptuvėje išlydykite sviestą. Tuomet suberkite špinatų lapus, griežinėliais pjaustytus pomidorus, svogūnus, šiek tiek pakepinkite ir muškite kiaušinius.
Pagardinkite žalumynais, žiupsniu druskos ir pipirais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.